Казанлък. Със звън на камбаните в храм Успение Богородично“ в

...
Казанлък. Със звън на камбаните в храм Успение Богородично“ в
Коментари Харесай

Стара Загора: Със звън на камбаните в храм „Успение Богородично“ в Казанлък бяха посрещнати частица от мощите на Св. Николай Мирликийски Чудотворец и иконата на светеца

Казанлък. Със звън на камбаните в храм „ Успение Богородично “ в Казанлък бяха посрещнати парченце от мощите на Св. Николай Мирликийски Чудотворец и иконата на светеца, съхранявани в едноименния храм в Стара Загора, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “. Процесията бе посрещната от духовенството и стотици поданици на Казанлък. С Литийно шествие, което потегли от площад „ Севтополис " и мина по бул. „ Александър Батенберг ” и улиците „ Йордан Стателов ” и „ Пейо Яворов ”, мощите бяха пренесени в храм „ Успение Богородично “ във връзка празника на храма, където бяха отслужени бдение и опелото на Света Богородиц. В шествието се включиха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и началникът на кабинета на кмета Сребра Касева.
Храмът ще бъде отворен за хората, които желаят да се поклонят пред светинята до среднощ.
Н 15 август, от 9.00 часа, в храм „ Успение Богородично “ в Казанлък ще бъде отслужена Божествена света Литургия, управлявана от Негово високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Светите мощи и иконата ще бдат върнати назад в Стара Загора на 15 август и от 16.30 часа ще бъдат изложени за поклонение в храм „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец " – Стара Загора.
Събитието се провежда от Епархийското управление на Старозагорската митрополия, като задачата е да бъде още по-величествено честването на Богородичния празник в Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР