Казанлък. По повод 5 години от създаването на Дневния център

...
Казанлък. По повод 5 години от създаването на Дневния център
Коментари Харесай

Потребителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Казанлък получиха дарение от младежкото сдружение „Взаимопомощ”

Казанлък. По мотив 5 години от основаването на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания Младежки център за развиване „ Взаимопомощ ” подари музикални принадлежности за музикотерапия на потребителите на центъра – тарамбуки, маракаси и дайре. Това сподели за Радио „ Фокус ” Мария Славова, ръководител на младежкото съдружие. Тя уточни, че в границите на дарението за клиентите на Центъра са включени още профилирани помощни материали и принадлежности за по-комфортна работа в работните ателие, като плъгини за пишещи средства, приставка за надигане плота за работа, както и конструктори. Инструментите и помощните материали са обезпечени по план „ Солидарна общественост ” на стратегия „ Европейски корпус за взаимност ”.
Мария Славова акцентира, че по плана младежите и децата от центъра са имали опция да се упражняват в конна езда, като концепцията е те да бъдат по-близо до природата. „ Вече едно такова упражнение бе осъществено през септември, като следва още едно през октомври “, сподели още тя.
Съвместните дейностите на младежите от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания и МЦР „ Взаимопомощ ” водят своето начало от месец септември 2019 година и ще продължат до месец март 2020 година с музико и арт терапия, действия навън - конна езда, ателие за изработка на бижута.
Проектът „ Солидарна общественост ” е финансиран от Центъра за развиване на човешките запаси, който в България е номиниран от 2014 година, да ръководи най-голямата европейска стратегия за обучение, образование, юноша и спорт – „ Еразъм+ ” както и от 2018 година да ръководи новата стратегия в региона на младежта и доброволчеството „ Европейски корпус за взаимност ”.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР