Казанлък. Организацията и контрола на движението и паркирането в града

...
Казанлък. Организацията и контрола на движението и паркирането в града
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък Галина Стоянова: Организацията и контрола на движението и паркирането в града е организирано чрез най-добрите форми, които се прилагат в големите областни градове

Казанлък. Организацията и контрола на придвижването и паркирането в града за последните години е проведено посредством най-хубавите форми, които се ползват в огромните регионални градове-паркомати, репатриране, блокаж, SMS паркиране и фиш, сподели за Радио „ Фокус ” кметът Галина Стоянова. Тя акцентира, че за тази добра организация се грижат единствено 8 чиновници от общината. Стоянова разясни, че от ден на ден жители употребяват паркоматите, заради улеснение, ниска цена и нараствания им брой. При SMS паркирането се следи двойно завишение, заради удобството за жителите, че изпратения SMS важи в границите на времето за всички зони в града. Затова таксите „ блокаж “ понижават двойно и тройно като тежест за жителите. Увеличават се санкциите за фиш, с цел да се обхване по-голям периметър от зоните със същите екипи от чиновници, които упражняват контрола с „ блокаж “. Репатрирането на коли понижава относителната си тежест, заради дисциплиниране на водачите.
От началото на 2019 година до 30 май от паркомати са събрани 62 хил.830 лева, от SMS паркиране – 22 хиляди 60 лева, от такса блокаж и деблокаж на МПС – 1050 лева, от санкция с фиш – 14 хиляди 380 лева и от репатриране на коли – 30 хиляди 478 лева
Стоянова разясни, че със събраните доходи се покриват разноски на звено по краткотрайно паркиране: заплата на 6 служителя към звено „ Паркинги и краткотрайно паркиране “ в това число и спомагателни хонорари и работно облекло, погашение на заплати на двама чиновници за защита на углавен паркинг и поддръжка на паркомати, гориво за коли на звено „ Паркинги и краткотрайно паркиране “, както и ремонтите и обслужването по тях.
Със събраните средства се обезпечава още и техническо обслужване по контракт с компанията осъществяваща активността по наложително премахване на погрешно паркирани МПС на територията на Казанлък със профилиран автомобил с краново устройство вид " паяк ". Покриват се материали по поддържа на паркомати, издаване на инвалидни карти, пропуски, ежемесечни такси за оператор на SMS паркирането на звено „ Паркинги и краткотрайно паркиране “, както и ремонтите и обслужването по тях.
За по-голямо улеснение на жителите на Казанлък в Инвестиционната стратегия на Бюджет 2019 година са заложени 60 хиляди лв. за закупуване на 6 броя нови паркинг автомати за платено паркиране, за които към този момент има и подписан контракт за доставка и монтаж.
По време на 56-то съвещание на Общинския съвет като точка от дневния ред бе отправено сходно запитване от общински консултант за размера на средствата постъпили в общински бюджет за 2017, 2018 години и до 31 май 2019 година от зоните за платено паркиране и какъв е размерът на средствата от наложително пренасяне на погрешно паркиране на коли. Отговорът бе възложен на съветника в писмен тип.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР