Казанлък. Николай Златанов от ПП ГЕРБ бе избран за председател

...
Казанлък. Николай Златанов от ПП ГЕРБ бе избран за председател
Коментари Харесай

Николай Златанов, Общински съвет – Казанлък: Подавам ръка за подкрепата на всички политически групи в новия Общински съвет

Казанлък. Николай Златанов от Политическа партия ГЕРБ бе определен за ръководител на Общинския съвет, трети мандат, с 24 от 37-те гласа на съветниците в новосформирания локален парламент, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Моника Динева от групата на Българска социалистическа партия за България, която бе другото предложение за ръководител, получи 13 гласа.
Избрана бе петчленна комисия за избора с ръководител Радиана Стефанова от Политическа партия ГЕРБ и представители на Българска социалистическа партия за България, Местна коалиция „ Алтернативата на жителите “, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване. Вотът за ръководител на Общинския съвет се организира с скрито гласоподаване.
Николай Златанов благодари за гласуваното му доверие в идващите четири години да бъде ръководител на Общинския съвет – Казанлък, за оказаната чест за трети път да поеме председателството. Той акцентира, че в предходните два мандата е изпълнявал пълномощията си с ясното схващане, че Общинският съвет като орган на ръководство не приема независими политики и стратегия за осъществяване, а единствено следва Програмата за развиване на общината, препоръчана от мажоритарно определения кмет. „ Протегнахме ръка да работим с всеки в интерес на нашата община. Онези, които желаеха да работят за Казанлък, за обитаемоте места и по-добрия живот на казанлъчани, я поеха. Така и успяхме да създадем огромно болшинство в Общинския съвет. Бяха взети редица решения в опита ни да осигурим по-добрия метод на живот на казанлъчани – на тези, които живеят тук, и тези, които желаят да се завърнат. Осем години по-късно дръзвам да кажа, че значително успяхме. Предстои обаче още доста работа “, уточни той.
Златанов изрази благодарността си на политическите групи в Общинския съвет през миналите два мандата, подкрепяли концепциите на болшинството в лицето на Политическа партия ГЕРБ и изрично съобщи, че подава ръка за поддръжката на всички политически групи в новия Общински съвет.
Председателят на Общинския съвет разясни, че в идващите дни предстоят редица диалози сред другите политически обединения за съставяне на управление на Общинския съвет, непрекъснати комисии и други
Като ръководител на Общинския съвет и представител на политическата партия с максимален брой общински съветници - партия ГЕРБ, Златанов съобщи, че още веднъж ГЕРБ подава ръка на всеки, мислещ и милеещ за Казанлък, в търсене на споделено и, на първо място, отговорно и намерено ръководство на община Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР