Казанлък. Най-новият светофар, който е изграден на територията на града,

...
Казанлък. Най-новият светофар, който е изграден на територията на града,
Коментари Харесай

Времето на зеления сигнал за автомобилите в направление север-юг на новия светофар в квартал „Изток” в Казанлък ще бъде увеличено от следващата седмица

Казанлък. Най-новият светофар, който е построен на територията на града, се намира в квартал „ Изток ” и работи в изпитателен режим от няколко седмици, сподели за Радио „ Фокус ” заместник-кметът на Казанлък инженер Даниела Коева. Тя разясни, че светофарната уредба е инсталирана на кръстовище, което се намира на републикански път I-5, от Габрово за Бургас, който минава през Казанлък. В този смисъл основна роля за това по какъв начин да бъде контролирано придвижването на това кръстовище имат специалистите от Агенция „ Пътна инфраструктура ”, които отчитайки съответните условия по отношение на интензивността на автомобилния и пешеходния потоци, както и самата геометрия на кръстовището, избират за контролиране на придвижването светофарна уредба.
Планът е на Община Казанлък. Той регистрира натовареността на придвижване във всички направления. Проектът е утвърден и координиран с всички заинтересувани институции. Светофарът към този момент е реалност. Целта е да бъде обезпечено безвредно прекосяване и секване на кръстовището, главно за тези, които употребяват направлението север-юг, т. е., които се движат от квартал „ Изток ” към обходните направления, които са опция за отбягване на централната част на града. И все още по-натоварено си остава придвижването в посока изток-запад.
„ След стартирането в употреба на светофарната уредба има получени сигнали и забележки в Община Казанлък, в главната си част свързани с късия зелен сигнал, създаден за секване на пешеходците ”, разясни Даниела Коева. Тя акцентира, че все още за пешеходците е несъмнено настрана време, в което колите във всички посоки са спрени и пресичат единствено пешеходци, няма разбъркване на потоците – пешеходни с автомобилни. Не се основават конфликтни точки за пешеходците от завиващите надясно и наляво коли в главните им посоки и пешеходците пресичат при спряно придвижване. Зеленият сигнал за прекосяване през кръстовището е създаден от специалистите с избрана дълготрайност на база нормативи и наблюдения, какъв брой е натоварено откъм пешеходци кръстовището. „ За сигурността на пешеходците обаче, след пешеходната фаза, автомобилното придвижване, което се пропуща е в посока север-юг, и на двата датчика за дълготрайност ясно се вижда, че когато светне червен сигнал за пешеходци, оставащото време до края на аления сигнал на колите е още 12 секунди. Безопасността на пешеходците, която е и по нормативи е обезпечена ”, сподели още заместник-кметът.
След стартирането в употреба на светофара от Общината регистрират увеличение броя на колите, които се движат в посока север-юг, каквото е и желанието и желанието, поради което е подложен този светофар – да бъде дадена опция да се употребява това направление. В момента самата светофарна уредба се препрограмира, с цел да може да поеме нараствания тряфик, като ще бъде увеличено времето на зеления сигнал за колите тъкмо в направление север-юг. Това ще стане от идната седмица, сега светофарът е в изпитателен интервал преди да бъде действително задействан на кръстовището.
Коева разясни, че по принцип светофарната уредба е проектирана с благоприятни условия за отразяване на особеното положение на кръстовището като тя може да работи в описания към този момент трифазен режим, с обособена фаза за пешеходци, а при положение, че се регистрира, че този режим не е сполучлив и се следи огромно задържане на автомобилни потоци, тя може да мине на двуфазен режим, т. е. - пропускане на пешеходци с авто поток в едно и също направление. За всички тези режими е планувана опция за промени в сходство с разнообразни часови шпации, ако натоварването, което се осъществя на кръстовището, към този момент при употребата му, се усилва или понижава в някоя от часовите зони.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР