Казанлък. Една от последните срещи за обмен на добри практики

...
Казанлък. Една от последните срещи за обмен на добри практики
Коментари Харесай

Казанлък: Международен екип от педагози по проект „ Тера Вита”, разработва учебни ресурси за екологично образование и възпитание на децата и учениците

Казанлък. Една от последните срещи за продан на положителни практики по плана, по който работи Детска градина „ Мечо Пух ” - „ Тера Вита ”, ще се състои в края на месец септември, сподели за Радио „ Фокус ” шефът на градината Аксения Тилева. Тя разясни, че в границите на срещата ще бъде проведена и интернационална просветителна конференция, на която ще бъдат показани резултатите от дейностите по плана. В нея ще вземат участие и представители на партньорските страни – Гърция, Румъния, Испания, Словения, Полша Хърватия. Ще бъде дадена опция и на други учебни заведения и детски градини в България, които имат подобен опит с задачите на плана, да споделят свои визии и оферти, с цел да бъде получено оптимално разпространяване на добър педагогичен опит, потребен за преподавателите.
„ Проектът „ Тера Вита ” е най – огромното предизвикателство за Детска градина „ Мечо Пух ”, тъй като за първи път в историята на стратегия „ Еразъм + ” детска градина ръководи план за стратегическо партньорство ”, акцентира Тилева. Проектът е ориентиран към редица действия, които обгръщат екологичното обучение е образование на децата, създаване на нови образователни запаси, управления за учителите, образователни пособия за децата. Стремежът на интернационалния педагогичен екип е тези запаси да бъдат направени налични за децата със специфични просветителни потребности, само че и към децата със специфични гении и способности в градините и учебните заведения в осемте партньорски страни участници в плана.
Дейностите по плана би трябвало да приключат през месец октомври 2019 година.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР