Казанлък. Близо 70 двойки се явиха на старта на второто

...
Казанлък. Близо 70 двойки се явиха на старта на второто
Коментари Харесай

Тракийски сървайвър се проведе по време на Празниците в Долината на тракийските царе край Казанлък

Казанлък. Близо 70 двойки се явиха на старта на второто издание на Тракийски сървайвър – „ Оцеляването ”, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Началото на събитието бе сложено от заместител – кмета Даниела Коева, която приветства участниците и им пожела триумф.
В конкуренцията участваха и представители на клубовете по насочване, по катерене и по спортна пукотевица. Под номер 50 в „ Оцеляването ” взе участие и двойката представители на Община Казанлък заместител – кметът Лилия Цонкова и Здравко Балевски – шеф – отдел „ Правно – нормативно обслужване и човешки запаси ”.
Тракийският сървайвър е съревнование – игра за възрастни, която организират взаимно Община Казанлък и Сдружение „ Айрън ”.
Отборите по двойки в надпреварата бяха завързани от самото начало с петметрово въже, което изисква от всеки да работи екипно за постигането на триумфа. Преминаване през река, лазене в тунели подземен, прекосяване на дълбоки окопи, сечене на дърва, носене на тежести са единствено част от множеството атрактивни трудности, които трябваше да преминат участниците, тествайки силата и волята си.
„ Мероприятието е неповторимо в международен мащаб, изисквайки от съотборниците да работят в цялостен синхрон, с цел да го завършат. Изключително сме признателни на Община Казанлък, и на всички спонсори и сътрудници, които ни оказват помощ. Надяваме се всички да са удовлетворени и да са се забавлявали ”, сподели Красимира Маркович, част от екипа на Сдружение „ Ай Рън “ и една от водещите уредници на събитието.
Тракийски сървайвър – „ Оцеляването ” е част от програмата на Празници в Долината на тракийските царе ”, в която са включени и още две събития със състезателен темперамент -
Обиколка на Долината на тракийските царе – съревнование по планинско колоездене, взаимно с клуба „ Дарт райдърс ”, под патронажа на ръководителя на Общинския съвет Николай Златанов и „ Тракийски царе ” - съревнование по тичане, взаимно с Туристическо сдружение „ Орлово гнездо ”.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР