Казанлък. 14-те Празници в Долината на тракийските царе бяха открити

...
Казанлък. 14-те Празници в Долината на тракийските царе бяха открити
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък Галина Стоянова откри 14-те Празници в Долината на тракийските царе

Казанлък. 14-те Празници в Долината на тракийските царе бяха открити публично до Тракийската гробница в парк „ Тюлбето ” в Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Сред формалните посетители на събитието бяха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, Областният шеф на Стара Загора Гергана Микова, народни представители, шефове и представители на държавни институции, на национални и районни музеи, членове на академичната общественост. Сред присъстващите бяха и участниците в делегация от побратимения съветски град Толиати, която гостува в Казанлък.
По мотив откриващите се празници в Община Казанлък са получени приветствени адреси от министър-председателя Бойко Борисов, от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, от държавни институти, побратимени градове и другари.
„ Тракийските празници са придружени с доста събития, които пресъздават бита и душевността на нашите предшественици, чиито почтени наследници са днешните казанлъчани. С всяка минала година Тракийските празници стават все по-мащабни и все по-добри ”, с тези думи кметът Галина Стоянова приветства присъстващите на събитието. Тя обърна внимание на обстоятелството, че за поредна година празниците стартират публично до емблематичната тракийска гробница, открита преди 95 години. Стоянова акцентира и смисъла на провеждащата се за 12-та поредна година научна траколожка конференция.
Празниците в Долината на тракийските царе бяха открити със спектакъла на отбор „ Чинари ” - „ Траките ”. Вечерта ще продължи с концерт от програмата на петото издание на джаз фестивала, който обичайно се организира в дните на празниците в Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР