Казаните за боклук са по-чисти отколкото велопаркингите във Варна, сигнализираха

...
Казаните за боклук са по-чисти отколкото велопаркингите във Варна, сигнализираха
Коментари Харесай

Варненци: Контейнерите за боклук са по-чисти отколкото велопаркингите

Казаните за отпадък са по-чисти в сравнение с велопаркингите във Варна, алармираха читатели на Varna24.bg . Те изпратиха и фотография – от този край Автогарата. Хората са безапелационни, че в никакъв случай не е бил употребен. Така се трансформирал в микросметище.

За страдание това е следващото доказателство по какъв начин една хубава концепция е опорочена във Варна, още повече, че те бяха построени с евросредства. Голяма част от тези велопаркинги са занемарени и пустеят. Иначе те бяха сложени из града в края на 2015 година по план " Мобилни начинания за устойчиви европейски общности " (MOBISEC), осъществен от Черноморската районна организация за развиване на силата, в съдействие с Община Варна. Стойността на плана бе 115 000 евро. Целта бе да се увеличи потреблението на устойчивите модели за превоз в градовете, посредством възстановяване на инфраструктурата на транспортната мрежа.

Велопаркингите бяха направени по испански пример с надзор на достъпа. Факт е, че същите навеси има и в Брюксел. Желаещите варненци да ги употребяват могат да получат чип от районното кметство. Той им обезпечава безграничен достъп до велопаркингите в града. Във всеки регион има по два велопаркинга: регион " Одесос “ – Плувен комплекс " Приморски “ и ЖП гара, регион " Приморски “ –  Дворецът на културата и спорта и Икономически университет, регион " Аспарухово “ – бензиностанцията наоколо до районното кметство и на входа на спортните стадиони, регион " Младост " – Автогара и Мебелна палата, регион " Владислав Варненчик " – в районния парк и ОУ " Стоян Михайловски “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР