Kaufland продължава проекта си за реконструкция и изграждане на общински

...
Kaufland продължава проекта си за реконструкция и изграждане на общински
Коментари Харесай

Нова детска площадка зарадва жителите на Горубляне

Kaufland продължава плана си за реорганизация и създаване на общински детски площадки
Kaufland България продължава своя план за възобновяване и създаване на нови общински детски площадки. Поредното оборудване, което компанията подарява на София, е в кв. „ Горубляне “ и към този момент е налично за гости.


-->
Образователната детска площадка „ Kuniboo ” е ситуирана сред улиците „ Детелина “ и „ Борис Рангелов “ на повърхност от 590 квадрата. Инвестицията за реализацията на плана е 65 000 лв.. Те бяхa вложени за изцяло възобновяване на съществуващо оборудване и прилежащите към него площи.

Новата площадка е подобаваща за деца сред 3 и 12 години. Тя е снабдена със уреди за игра, създадени от френска компания, сертифицирана със TÜV документ за качество. Малчуганите ще имат разполагаем мини футболно игрище, люлка, пързалка със стена за катерене, фитнес уреди навън и други. Площадката е застлана с ударопоглъщаща настилка, а за оптималната сигурност и комфорт на посетителите е инсталирана и ограда.

Акцент в площадката е просветителният детайл – на територията й има пейки и табели с изписани на тях екологични послания, ориентирани към най-малките и техните родители. Сред тях са препоръки за понижаване на пластмасата, икономисване на ресурсите и увеличение на потреблението на сезонни плодове и зеленчуци. Съоръжението носи името на дребния енот Kuniboo, който е амулет на личната марка артикули на ритейлъра, предопределени за бебета и деца.

„ Ремонтът и възобновяване на детска площадка в региона, в който открихме нов хипермаркет, е част от уговорките, които сме поели за възстановяване на градската среда. Чрез този план продължаваме да изпълняваме и уговорката си да бъдем правилен другар на децата и техните родители “, разяснява Кремена Георгиева, управител „ Корпоративни връзки и CSR ” на Kaufland България.



Първата просветителна детска площадка Kuniboo беше отворена през ноември предходната година в ж.к. „ Малинова котловина “. Тя беше построена като подаяние за столичния регион „ Студентски “, като инвестицията за нея беше близо 190 000 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР