Kaufland отчита спад от 27% в употребата на пластмаса за

...
Kaufland отчита спад от 27% в употребата на пластмаса за
Коментари Харесай

Kaufland намалява пластмасата си с близо 30%

Kaufland регистрира спад от 27% в използването на пластмаса за 2021 година, с което компанията на световно равнище преизпълнява с 4 години авансово заложените проекти в Стратегията на цялата Schwarz група - ReSet Plastic. 

Според поетите задължения, фирмите в групата Schwarz, към които е и Kaufland, би трябвало да понижат използването на пластмаса с най-малко 20% до 2025 година, да създадат пластмасовите опаковки на всички свои личните марки оптимално рециклируеми, както и да включат приблизително 25% рециклат в опаковките същите на тези артикули.

За 2021 година Kaufland съумява да понижи използването на пластмаса с 27% и по този начин надвишава поставената в Стратегията цел. За същия интервал веригата регистрира още една поредна забележителна стъпка - 39% рециклируемост на опаковките си. Kaufland реализира и резултат от 22% за 2021 година във връзка с уговорката за включване на рециклат в опаковките на личните марки артикули.

Напредъкът по задачите на REset Plastic е забележителен за Schwarz групата като цяло: 18 % понижение на използваната пластмаса, 50% рециклируемост на опаковките на личните марки артикули и реализиране на резултат от 14% във връзка с уговорката за включване на рециклат в опаковките. 

„ Зеленият ритейлър “ в България

Мерките, довели до регистрирания прогрес, са всеобхватни. В България от началото на 2020 година Kaufland прекратява продажбата на пластмасови принадлежности и съдове за еднократна приложимост, като ги заменя с техни устойчиви други възможности. В резултат на тази мярка, веригата понижава пластмаса с 88 т годишно. През 2021 година компанията стартира да предлага на българските консуматори редица артикули от 100% рециклирана пластмаса като кутии за предпазване, спортни дрехи, серия от артикули за домашни любимци и други.

В асортимента на Kaufland България може да бъде открит богат избор от многократни торбички за извършване на покупки, като измежду тях са климатично неутралната Kaufland торба, която има в състава си 80% рециклирано отпадъчно фолио от хипермаркетите на компанията, както и 100% рециклируемата торбичка за многократна приложимост за плодове и зеленчуци. 



Към средата на 2022 година пластмасата е понижена и в редица артикули от личните марки на Kaufland – тя е със 70% по-малко при серията веган и вегетариански артикули K-take it veggie; от 100% рециклат са опаковките на моторните масла MyProject, а напитките K-to go са с отстранени пластмасови капаци. 

За оптимално облекчение на клиентите, продуктите от личните марки на Kaufland, които са усъвършенствани във връзка с пластмасата, както и тези за многократна приложимост, са означени със специфични лога като " Опаковано с отговорност ", " Произведено без микропластмаса ", " Използвай отново и отново ".

REset Plastic 

По-малко пластмаса - затворен цикъл: със своята ясна визия, заложена в REset Plastic тактиката, Schwarz групата се движи към стабилно бъдеще. Всяко едно деяние в посока виновна приложимост на пластмасата, тя способства за реализиране на огромната цел. Световната ритейл група, посредством всичките си подразделения, всекидневно и целеустремено работи за постигането й.

Повече информация по тематиката може да намерите на:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР