Kaufland България продължава да насърчава справедливата търговия и условия на

...
Kaufland България продължава да насърчава справедливата търговия и условия на
Коментари Харесай

Kaufland предлага био банани, сертифицирани по стандарта Fairtrade


Kaufland България продължава да предизвиква справедливата търговия и условия на труд за фермерите посредством продажбата на сертифицирани артикули по стандарта Fairtrade. Наред с разнообразието от шоколадови произведения от личните марки K-Classic и K-Favorites, които се оферират с Fairtrade документ, Kaufland предлага на своите клиенти във всичките си обекти в страната и био банани с интернационален Fairtrade стандарт под марката K-Bio.

Fairtrade сертификацията на К-Bio бананите е знак, че те са отгледани грижливо в Еквадор при обективни търговски условия за техните производители, както и при по-добри и рационално заплатени условия на труд за служащите. Продукцията на производителите на био банани, сертифицирани по Fairtrade, се заплаща според стандарта Fairtrade Minimum Price (FMP) – минимална цена, която търговецът е задължен да заплати на производителите на банани. Тази цена е съобразена с района и локалните условия и има за цел да покрие междинните разноски за стабилно произвеждане на фермерите. FMP стандартът попречва закупуването на продукцията на цени, по-ниски от рационалните, като по този метод се понижава бедността в разрастващите се страни, а производителите на био банани получават по-добър приход за своето произвеждане.

Благодарение на Fairtrade сертификацията служащите в плантациите за био банани получават и спомагателни финансови награди по стандарта Fairtrade Premium. Това им разрешава да влагат както в развиване на своя бизнес, по този начин и в публични планове по техен избор.

Предлагането на сертифицирани Fairtrade био банани е част от корпоративната обществена отговорност на Kaufland и поредна стъпка от поредната политика на комерсиалната верига да предизвиква справедливата търговия. Чрез партньорството с Fairtrade International Kaufland се ангажира с понижаване на бедността в разрастващи се региони, поддържа устойчивото произвеждане и дава на своите клиенти опция за избор на артикули с идея. Освен био банани, Kaufland предлага в асортимента си многообразие от шоколадови произведения, закуски и печива под марките K-Classic и K-Bio, сертифицирани по стандартите на Fairtrade. С покупката на артикул с марката Fairtrade от портфолиото на Kaufland, клиентите на веригата способстват за възстановяване изискванията на живот и изискванията на труд на фермери и служащи в разрастващите се региони в света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР