Катя Илиева e лекар, живеещ и практикуващ в Чикаго. Тя

...
Катя Илиева e лекар, живеещ и практикуващ в Чикаго. Тя
Коментари Харесай

Разказва една от първите българки, ваксинирани срещу COVID-19

Катя Илиева e доктор, живеещ и практикуващ в Чикаго. Тя е измежду медицинските лица, на които към този момент е сложена имунизацията против ковид, която чакаме да дойде в България.

" В нашата болница имунизацията стартира да се раздава първо на работещите в Бърза помощ, на тези от интензивната грижа, по-късно на тези, които се занимават с обслужване на дихателни пътища и по-късно стигна и до лекарите като мен ", сподели тя за " Здравей, България " по NOVA.

По думите ѝ всичко е доста добре проведено и разграничено на стадии. " Всеки чака покана по електронната поща. Записва си час и имунизацията му се слага. След това е под наблюдаване 15-30 минути ", сподели още Катя Илиева.

" Аз бях под наблюдаване 30 минути, защото изпитах сърцетуптене, малко ми се завъртя главата, получих стягане в гърдите, само че кръвното ми налягане, пулсът, кислородът – всичко беше доста положително. Излязох от кабинета в доста положително положение ", описа тя.

И добави: " От 800 души при нас, при трима е имало такива леки странични резултати. Това, което аз изпитах, нямам доверие да е алергична реакция. Това са някакви реакции на органите, за които още нямаме визия, единствено ги докладваме, с цел да може да се води статистика ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР