Католическите епархии в щата Ню Йорк работят по множество съдебни

...
Католическите епархии в щата Ню Йорк работят по множество съдебни
Коментари Харесай

Епархия в щата Ню Йорк изплаща 100 милиона долара на жертви на сексуално насилие

Католическите епархии в щата Ню Йорк работят по голям брой правосъдни каузи, датиращи от момента, в който този американски щат краткотрайно прекрати хода на отминалостта. Така беше дадена опция на хора, които настояват, че са били жертви на полово принуждение като деца, да издигнат обвинявания за закононарушения, осъществени преди десетки години, прибавя Българска телеграфна агенция.

Вчера свещеник Дъглас Лусия популяризира отворено писмо, в което написа: " Мога да кажа, че колкото и шокираща да наподобява сумата за погашение на ръководителите на нашите лични енории и други католически структури, по-ужасяващи и сърцераздирателни за мен са болката и малтретирането, претърпяно от оживелите от полово принуждение над деца и възрастни от ръцете на хора, на които те са считали, че могат да се доверят ".

Епархията в Сиракюз, която подаде молба за отбрана от банкрут през 2020 година, съобщи, че са импортирани 411 желае от 387 потърпевши, защото някои хора са подали голям брой искове. Ще бъде назначен чиновник, който да прегледа исковете, да ги оцени и да присъди компенсации на оживелите, посочи епархията.

Споразумението, което следва да бъде гласувано от кредитора и утвърдено от съда, ще даде 100 милиона $ на всички жертви на полово принуждение, осъществено в епархията от духовници, чиновници и доброволци. Съгласно съглашението епархията ще даде 50 милиона $, енориите - 45 милиона, а останалите 5 милиона $ ще дойдат от други епархийски единици.

Епархията и комитетът на необезпечените кредитори към момента разискват способи за подсилване на разпоредбите за отбрана на детето.

" Въпреки че борбата не е завършила, днешното съглашение съставлява забележителна стъпка към отговорността и справедливостта, които оживелите в епархията на Сиракюз заслужават ", сподели Тейлър Стипъл, юрист на жертвите.

Шест от осемте епархии в щата Ню Йорк са подали молба за оповестяване на фалит.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР