Като всичко, и организмът ни има нужда от енергия, за

...
Като всичко, и организмът ни има нужда от енергия, за
Коментари Харесай

Опасните навици, които изцеждат енергията ви

Като всичко, и организмът ни има потребност от сила, с цел да действа вярно.

Често обаче се случва да се усещаме като изцедени и не знаем къде се крие повода за това. Оказва се, че освен неналичието на сън може да аргументи това.

Ето и кои са типичните клопки, които могат да доведат до хронична отмалялост:

Не пиете вода. Дори леката дехидратация може да провокира спад в равнището на силата. Това може и да ви изненада, само че дехидратацията в действителност сгъстява кръвта, а сърцето би трябвало да работи по-усилено, с цел да изпомпва О2 и хранителни субстанции до вашите мускули и органи, а в последна сметка дехидратацията забавя този развой.

Не закусвате. Не инцидентно закуската е посочена като най-важното хранене за деня. Пропускането й постоянно може да ви остави чувството за безчувственост през останалата част от деня. Дори когато спим, нашето тяло продължава да се храни и да черпи сила от нашите хранителни субстанции и всичко е изчерпано до сутринта. Затова е толкоз значимо след пробуждане да попълните тези енергийни неналичия и да дадете нов подтик на тялото.

Пийвате едно за разпределяне. Много дами залагат на чаша вино след дълъг работен ден, с цел да се провиснал преди лягане. Експертите обаче предизвестяват, че алкохолът може да прекъсне вашия сън през нощта. Първоначално, алкохолът може да помогне за по-бързото заспиване, само че основаването на сходни привички може и да наруши пълноценния сън, да докара до постоянно пробуждане през нощта, последвано от възприятие на отмалялост на идващия ден.

Стоите до късно в събота и неделя. Промяната на цикъла на съня през почивните дни може да остави чувство за отмалялост през работната седмица. Не е реалистично да се чака хората да си лягат рано и в почивните дни, само че специалистите поучават да се пробвате да си лягате до час-два от времето, в което нормално го вършиме. Поддържането на привички и при съня ще ви държи свежи през целия ден.

Техниката в спалнята. Светлината, предавана от вашия телефон, тв приемник или таблет фактически може да наруши цикъла на съня ви. Вашето тяло нормално следва правилото в случай че на открито е ярко, да се буди, и противоположното. Именно поради това светлината от актуалните технологии може да ви държи будни по-дълго време и да направи по-трудно заспиването.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР