Като цяло през март златото вече отбеляза 6% увеличение на

...
Като цяло през март златото вече отбеляза 6% увеличение на
Коментари Харесай

Цената на златото надхвърли € 2000 за унция

Като цяло през март златото към този момент означи 6% нарастване на цената си, а централните банки – като се изключи японската – наподобява стартират цикъл на понижаване на лихвите – един от факторите за покачването на цената на златото, поради противоположната връзка със цената на парите, отбелязва Euronews.

Неочаквано наклонността беше инициирана от Швейцарската национална банка (SNB), която тази седмица понижи лихвите с 0.25%. Подобни придвижвания се чакат и от Федералният запас на Съединени американски щати, а управлението на Bank of England съобщи, че прогнозите на пазара за понижаване на лихвените проценти тази година са „ верни “.

В петък от Deutsche Bundesbank решиха, че понижение на лихвите е по-вероятно през юни, в сравнение с през април. Такава е и прогнозата на Европейската централна банка (ЕЦБ), с оглед устойчивостта на стопанската система и инфлационните трендове.

Така намаляването на лихвения % се очерта като един от двата съществени катализатора за повишаването на златото, до момента в който вторият се оказа нарасналата податливост...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР