Като следваща стъпка в подобряването и разширението на социалните услуги,

...
Като следваща стъпка в подобряването и разширението на социалните услуги,
Коментари Харесай

Обновяват Дома за стари хора в Сливен

Като последваща стъпка в подобряването и разширението на обществените услуги, които предлага, Общината ще кандидатства с план за възобновяване на Дома за остарели хора в Сливен. Предложението бе подкрепено по време на постоянната сесия на локалния парламент в Сливен.

Проектът ще бъде подаден по процедура, обвързвана със строителни действия и доставка на съоръжение и обзавеждане на съществуващите домове за остарели хора към Национален проект за възобновяване и резистентност /НПВУ/.
Целта на процедурата е всички съществуващи домове за остарели хора да се приведат в цялостно сходство с условията на стандартите за качество на резидентната грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст във връзка с профилираната среда за даването на услугата.
Съгласно Закона за обществените услуги, всички домове за остарели хора следва да се реформират в сходство със стандартите за качество на резидентната грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст, избрани в Наредбата за качеството на обществените услуги, в период до 1 януари 2025 година

Проектът за Дома за остарели хора в Сливен планува ремонтни действия, вътрешни преустройства, реорганизация, продължение и доставка на съоръжение. Всички разноски, свързани с правене на енергийни и механически обследвания, капиталов план, строително-монтажни работи, доставка на съоръжение и други за осъществяването на плана, са възможни за финансиране по процедурата.

Крайният период за кандидатстване е 17 март 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР