Като се има предвид нивото на популярност на управляващата в

...
Като се има предвид нивото на популярност на управляващата в
Коментари Харесай

Руско издание: Борисов ще поиска подкрепата на ДПС

Като се има поради равнището на известност на ръководещата в България партия ГЕРБ, министър председателят Бойко Борисов ще би трябвало да събере повече електорална поддръжка, с цел да образува постоянна коалиция. Това написа Якуб Пенковски, специалист от Полския институт за интернационалните връзки, представен от съветската осведомителна организация REX, съобщи организация " Фокус ".

Според политолога той ще търси тази поддръжка от партия Движение за права и свободи (ДПС), или ще се опита да разбие разнородната политическа мощ „ ИТН “ на шоумена Слави Трифонов. Ако образуването на коалиция се окаже невероятно, Борисов може да вземе решение за държавно управление на малцинството с нова неофициална поддръжка от Движение за права и свободи. Победата на други партии, съгласно специалиста, е по-малко евентуална, само че не може да се изключи, че Българската социалистическа партия в съюз с комунистите ще изпревари ГЕРБ с дребна разлика. Особено в случай че се вземат поради данните от социологическите изследвания и рестриктивните мерки заради влошената епидемиологична обстановка.

„ По-нататъшното ръководство на ГЕРБ ще продължи обичайна външна политика на България, в това число военно съдействие със Съединени американски щати и енергийно съдействие с Русия. Вероятната липса на националистически партии в новия парламент ще помогне да се реализира съглашение със Северна Македония. Опитът да се реализира това съглашение преди президентските избори в България може да отслаби претендента на ГЕРБ в битката с настоящия държавен глава Румен Радев, който към този момент разгласи, че ще се кандидатира за втори мандат и с подготвеност употребява македонския въпрос в своята акция. Блокирането на европейската интеграция на Македония е нерентабилно за Полша, която поддържа разширението на Европейски Съюз на Балканите “, вещае анализаторът.

Якуб Пенковски има вяра, че управлението на ГЕРБ няма да промени сегашния бизнес-политически ред в България. По-нататъшното подражаване на битка с корупцията и проведената престъпност ще остане мотив против присъединението на България към Шенгенската зона. Това присъединение, въпреки това, е от огромно значение за амбициозните инфраструктурни проекти на Триморието. Недостатъчните старания в битката с корупцията могат да станат причина и за отвод България да бъде позволена в еврозоната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР