Като ръководител на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин успя да

...
Като ръководител на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин успя да
Коментари Харесай

Руски експерт издигна на пиедестал новия силен човек на Путин

Като началник на Федералната данъчна работа Михаил Мишустин съумя да направи съветската данъчна работа една от най-ефективните в света.

Поради цифровизацията делът на „ черната “ стопанска система е понижен до равнището на напредналите страни и към този момент в два часа може да бъде открита компания в Русия. Това заяви политическият анализатор Олег Матвейчев, разяснявайки решението на президента да предложи Мишустин за поста на държавен глава.

„ Михаил Мишустин е един от най-професионалните хора в държавното управление. Когато стартира да работи, той в действителност стартира в безнадеждна обстановка: нямаше събиране на налози, написа "Поглед инфо ".

Тогава Федералната данъчна работа се радваше на ужасна известност: цялостна корупция, опашки в налози и така нататък Изгубихме всичко това и популярност Богу “, сподели Олег Матвечев, член на експертния съвет на HSE, член на експертния съвет на Експертния институт за обществени проучвания (EИСИ)

Според политолога в този момент „ не бялата “ част от съветската стопанска система е спаднала до 25%, което подхожда на равнището на напредналите страни на света. „ Повечето европейски страни нямат това равнище. Гърция има 60% от черната стопанска система. Италианците също ни отстъпват “, увери специалистът.

При Мишустин Федералната данъчна работа мина на електронни технологии за следене на заплащанията, осъществяване на всевъзможен тип инспекции и отхвърли да „ изземва документи и всякакви„ нападения “, добави Матвейчев.

„ По цифровизация данъчната работа изпреварва всички. Ако по-рано свадите бяха свързани с данъчната работа, в този момент виждаме, че служители на реда и някой са задържани, само че доста от дълго време не са задържани хора от данъчните управляващи. Защото корупцията измежду тях е изтребена като класа ”, сподели източникът.

Друго достижение на Федералната данъчна работа беше да увеличи успеваемостта на работата. Преди това съветските предприемачи завиждаха на други страни, в които нова компания може да бъде записана за няколко дни, само че в този момент "в Русия можете да регистрирате компания за два часа ". „ Наскоро самонаетите започнаха да се записват.

Отчитането значително е електронно. Руската данъчна система в този момент е една от най-напредналите в света. Правилните налози се взимат, тези, които работят за подсилване на стопанската система “, приключи Олег Матвейчев. Той смята всичко това за резултат от работата на Мишустин.

По-рано в сряда президентът Владимир Путин предложи кандидатурата на ръководителя на Федералната данъчна работа Михаил Мишустин за поста на съветски министър председател. Държавната дума е подготвена да прегледа кандидатурата му в четвъртък.

По-рано министър председателят Дмитрий Медведев разгласи оставката на държавното управление. След това Путин разгласи желанието си да сътвори нов пост в Съвета за сигурност на Русия - заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация. Тази позиция се предлага да заеме Медведев.

Михаил Мишустин е роден на 3 март 1966 година в Москва. През 1989 година приключва Московския машинен институт (STANKIN; в този момент - Московски държавен софтуерен университет) с квалификацията „ систематичен инженер “, през 1992 година - аспирантура на този университет.

През 2003 година пази в Руската икономическа академия "Плеханов " дисертация за степен претендент на стопански науки по тематиката "Механизмът на държавната данъчна администрация в Русия. "

През 90-те работи в Международния компютърен клуб. През 1998 година заема поста асистент на ръководителя на Държавната данъчна работа на Руската федерация Борис Федоров по осведомителни системи за счетоводство и надзор на данъчните заплащания.

От 22 август 1998 година - заместник-началник на Държавната данъчна работа. От март 1999 година до март 2004 година той е заместник-министър по налозите и данъците. От 22 март 2004 година до 18 декември 2006 година - началник на Федералната организация за кадастър на недвижими парцели.

През 2008-2010 година беше президент на UFG Capital Partners и ръководещ сътрудник на групата компании на UFG Asset Management (управление на активи, капиталов бизнес), ръководеше планове за пускане на венчър фонд, фондове за недвижими парцели, както и развиване на бизнеса в районите. От 6 април 2010 година - началник на Федералната данъчна работа на Руската федерация (Федерална данъчна работа на Русия). Той размени Михаил Мокрецов на този пост.

Мишустин взе участие като наставник в кадровото съревнование „ Лидери на Русия “. Той посъветва спечелилите в плана, споделяйки с тях своя професионален опит.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР