„Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано

...
„Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано
Коментари Харесай

Пред куп жени Цветанов призова да…

„ Като политици не би трябвало да позволяваме разделяне измежду обществото, предизвикано от нашето държание. Заиграването със страховете, борбите, персоналните нападки и махленските диспути нямат място в политиката. Споровете си костват, когато са за политики “. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 140 дами от цялата страна в границите на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ. Форумът се организира в гр. Вършец (област Монтана). Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация „ Конрад Аденауер “.

„ Много е елементарно да се държиш безконтролно и да разделяш. Когато един политик не може да предложи опция, залита в полето на персоналните нападки. Да правиш внушения е доста обикновен метод. Отговорният политик си служи с обстоятелства “, изясни Цветанов и добави, че през днешния ден никой не приказва за икономическия напредък, за кохезионната политика, за нарастването на заплатите, а това са същински значимите тематики. „ Дебатът ще се върне в вярната повърхност, когато спрем да отговаряме на нападките “, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

„ По време на КСНС Румен Радев не съумя да даде рационално пояснение за какво назначеният от него длъжностен кабинет побърза да приключи процедурата по желание на нови бойни самолети. Попитах и за какво е позволил служебното държавно управление да подпише толкоз неизгодни за нас дълготрайни контракти в областта на защитата, а той трансферира отговорността на тогавашния министър. Този министър в този момент е негов консултант “, уточни Цветан Цветанов. Той разяснява, че в мнението, с което КСНС е трябвало да излезе след края на съвещанието, на никое място не е попадала позицията на страните-членки на Европейски Съюз за химическите офанзиви в Сирия, Резолюцията на Организация на обединените нации от 2013 година, позицията на Могерини за тези офанзиви, позицията на НАТО, която гласеше, че информацията на Съединени американски щати, Англия и Франция е изцяло задоволителна, с цел да се направи точно заличаване на точки, в които се създават химически оръжия. „ В това мнение по-скоро имаше припокриване с позицията на Русия “, добави Цветанов.

По думите му Българска социалистическа партия са изкривили дебата по доста тематики, като за следващ път са се заиграли със страховете на хората. „ Примерите са доста – неуспехът на европредседателството, рухналата ограда по границата с Турция, отделянето на Кърджали от България, злоупотребите в санирането и Истанбулската спогодба. До 15 декември Българска социалистическа партия са организирали редица кръгли маси и са правили парламентарни питания в желанието си да натиснат властта по-бързо да ратифицира Конвенцията. След това усетиха накъде духа вятърът и трансформираха позицията си. Това е Българска социалистическа партия. Този техен метод ще продължи и отсега нататък “, проучва ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

„ Когато отсъстваш от дебатите от значимите тематики и нямаш различни решения, стигаш до крайности като тази да употребиш хората с увреждания. След измисления скандал на Българска социалистическа партия някой разбра ли, че от седмици към този момент има свикани работни групи, които търсят законни източници за в допълнение финансиране за децата с увреждания. Някой разбра ли, че в бюджета за 2017 година за първи път бяха отделени 162 млн. лева за децата с увреждания, а този за 2018 година средствата са с 82 млн. лева повече? “, попита Цветанов.

Според него през септември и октомври предходната година всички хора са асоциирали председателството единствено с ремонта на НДК. „ Днес няма делегация, която да си е тръгнала от София и да не е била възхитена “, добави Цветан Цветанов. Той сподели още, че най-голямата отговорност в днешно време пред политическата класа е да отстоява и да способства за евроатлантическата ориентировка на България. „ Ние сме избрали нашия път. Ние сме част от Европейски Съюз и НАТО, а няма по-голяма гаранция за сигурността ни от това “, безапелационен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

„ Икономическият напредък и рекордният Брутният вътрешен продукт ни дава опция да отделяме повече средства за другите сфери – защита, обучение, пътна инфраструктура и други Това е нашата философия, това е философията на десните систематични партии - да се харчи толкоз, какъв брой си изкарал. Всеки различен метод носи опасности от рецесии “ “, акцентира Цветанов и добави, че е извънредно щастлив, че сега се работи интензивно по реализирането на основните за района Автомагистрала „ Хемус “ и пътят Ботевград-Видин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР