Като огромен триумф за езика и словото определи софийският кмет

...
Като огромен триумф за езика и словото определи софийският кмет
Коментари Харесай

Кмет и министър поздравиха Георги Господинов за наградата Букър

Като голям успех за езика и словото дефинира софийският кмет Йорданка Фандъкова присъдената премия на писателя Георги Господинов за романа му " Времеубежище ". Към приветствието се причисли и министърът на културата в служебното държавно управление Найден Тодоров.

„ Благодаря на Георги Господинов за този подарък тъкмо при започване на този ден. Сигурна съм, че този успех ще има отпечатък и ще усили сензитивно четящите хора “, сподели пред бТВ столичният кмет.
-->
„ Почти бях сигурна, че ще се завоюва, тъй като той е международен публицист. Нямаше по какъв начин на 24 май да завоюва някой различен “, добави Фандъкова.

" Имахме потребност от такова знамение сега. Вярвах, че той ще получи тази премия още сега, в който видях отражението на представянето на романа на Панаира на книгата в Лайпциг. Отношението на хората от всевъзможни националности към „ Времеубежище “ беше явен индикатор, че това следва ", сподели от своя страна Найден Тодоров.

" Това е едно знамение, от което би трябвало да сме горди и от което имахме потребност. Имахме потребност от подобен вид чудеса, с цел да можем още веднъж да се обединим като нация и да погледнем с оптимизъм напред ", добави министърът.

„ За мен през всичките тези години грижата за бранш „ Култура “ е бил водещ. Повече от 10 години целеустремено работим за това София да поддържа своите създатели посредством основаните стратегии, посредством фестивалите “, сподели Йорданка Фандъкова.

„ Винаги съм усещала 24 май като специфичен ден. Усмихвам се и се сещам за всички мои сътрудници, които през днешния ден честват справедливо. Учителите, които се грижат за най-важното нещо – за образованието на нашите деца “, добави кметът на София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР