Като народен представител от 19 МИР Русе в моята пощенска

...
Като народен представител от 19 МИР Русе в моята пощенска
Коментари Харесай

Ексклузивно! Деси Атанасова алармира за намерени над 23 млн. лв. от неизвестен изпращач

Като депутат от 19 МИР Русе в моята пощенска кутия са адресирани документи за една социална поръчка, в която се организира от община Русе за създаване на анаеробна апаратура за боклуци на стойност над 23 милиона лв. по Оперативна програма „ Околна среда “, която социална поръчка по данните, които са ми подадени от незнаен спедитор, е видно, че съдържа редица нарушавания. Искам посредством тази обществена декларация, че ще сезирам органите на Министерство на вътрешните работи.

Това сподели депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова на брифинг пред публицисти в Народното събрание.
„ Надявам се, че и депутатите от останалите парламентарни групи, тъй като същият сигнал е изпратен до депутатите от „ Продължаваме промяната “, „ ИТН “ и Движение за права и свободи. Сигналът е озаглавен „ Спрете далаверата за милиони в Русе “.

В този сигнал, който получих, без да е подписан от никого, се съдържа информация за това че съветник, който евентуално общината е финансирала по някакъв метод, уведомява кмета на общината, както и заместник-кметовете с писмо, че всички компании, които са взели участие в тази социална поръчка не дават отговор на авансово оповестените условия.

И все пак те са позволени до класиране и евентуално с техните ценови предложения, освен са отворени, само че скоро ще бъде определен реализатор по тази социална поръчка “, добави Атанасова.

„ Притеснявам се, че това е още един проблем, който ще даде учредения на Европейска комисия да има редица забележки, освен по Оперативна програма „ Околна среда “, само че и по това по какъв начин се разходват средствата в общините.

Призовавам всички сътрудници от другите парламентарни групи, в случай че имат този сигнал и в случай че смятат, че е подходящо народните представители дружно да внесат този сигнал до Министерство на вътрешните работи, тъй като то се е декларирало като огромният герой с корупцията, както и до Националния координатор за битка с корупцията Петков, да го създадем дружно “, съобщи Атанасова.

„ Аз имам вяра на българските институции, уповавам се, че те ще създадат една инспекция на информацията, която е постъпила, съобщи Атанасова. „ Ще изпратя този сигнал в Министерство на вътрешните работи и се надявам, че скоро ще ме уведомят дали посоченото в сигнала е по този начин или не е по този начин “, безапелационна е Атанасова.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР