Като наблюдавам ситуацията, особено от вчера, мандатът на г-жа Габриел

...
Като наблюдавам ситуацията, особено от вчера, мандатът на г-жа Габриел
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Не смятам, че ПП-ДБ може да подкрепи първия мандат

Като следя обстановката, изключително от през вчерашния ден, мандатът на госпожа Габриел отива към неуспех. Днес ПП-ДБ ще обсъдим задълбочено обстановката, само че не считам, че можем да подкрепим първия мандат.

Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

Към днешна дата всичко, което излиза около гърмежа до кортежа на основния прокурор демонстрира, че е инсценировка, въпросът е кой я е провел.

По думите му казусът би трябвало да се проверява задълбочено, само че изрази подозрения, че това ще се случи предвид на последните събития в следствените органи и прокуратурата.

" Те са се хванали гуша за гуша, заплашват се да се убиват, декларират, че се опасяват едни други. Ние а дадохме брифинг в Народното събрание и декларирахме че СГП, която следи това следствие, би трябвало да го изземе от Национална следствена служба и да го разпореди на други проверяващи органи, които не са заинтригувани ".

След разказаното от Гешев и Сарафов не е ясно дали имаме самостоятелни следователи, разяснява Атанасов. Коментира, че в България не е останала незасегната власт.

" Отстраняването на Гешев не взема решение проблемите на правосъдната промяна. Нещата са елементарни, само че решението е комплицирано. Главният прокурор разполага с неограничена кадрова власт върху всички подчинени. Това би трябвало да се реши и оттамнататък нещата ще придобият по-нормален тип ".

Не е работа на основния прокурор да беседва с политици, само че очевидно на него му идва от вътрешната страна да се занимава сполитика, счита Атанас Атанасов.

" Знаете ли какво е общото сред Бойко Борисов, Иван Гешев и Ясен Тодоров - и тримата са приключили прословутата школа в Симеоново. Не мога да поставям под общ знаменател - само че там се построява нрав и метод на мислене, че постоянно се бориш с някакъв протиник. Обучават ги на саботажна активност ".

Атанасов съобщи, че не познава Иван Гешев и в никакъв случай не е разговарял с него, а Бойко Борисов се пробва да разсейва огъня с мненията си. По думите на Атанасов ситуацията се е " взривила " след поръчката на претендента за министър председател на ГЕРБ Мария Габриел за отстраняването на Гешев.

" Тогава господин Гешев излезе да каже какво съставлява нейният наставник. Гешев сподели: " аз толкоз години ви крих безобразията и откакто се държите по този метод с мен, в този момент ще би трябвало да разселдваме тези действия ". Не изключвам този ход, който беше подхванат нагледно от ГЕРБ, да е за да бъде лишен един от главните цели на нашата коалиция - правосъдната промяна ", разяснява той.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР