Като много адекватни определи стъпките, които кризисният щаб прилага в

...
Като много адекватни определи стъпките, които кризисният щаб прилага в
Коментари Харесай

Мерките срещу коронавируса дават резултат у нас

Като доста съответни дефинира стъпките, които спешният щаб ползва в България, представителят ни в локалния офис на Световната здравна организация Михаил Околийски. Нямаме случай на ковид, явно ограниченията, които вземаме, дават резултат, сподели Околийски пред Българска национална телевизия. 

По думите му с последните си рекомендации Световната здравна организация се пробва да отговори на страховете на най-уязвимите групи за ковид - хронично заболели и възрастни хора. Темата за ковид се отразява на психологичното здраве на тези групи. Околийски прикани интензивно да се комуникира с възрастните хора във връзка с рационалния риск - до каква степен човек е в риск от това да се разболее, какви са методите за предотвратяване.

" Децата също са очевидци на тази нараснала осведомителна нужда на хората. Да не кажа думата нервност. Родителите би трябвало да си дават сметка на какъв стрес ги излагат, говорейки непрестанно, шегувайки се с ковид. Децата би трябвало да бъдат изолирани от това въздействие, доколкото е допустимо ", сподели Михаил Околийски.

Той добави още, че Мерките в Китай дават резултат - болесттите понижават, смъртните случаи понижават, сподели още Околийски. Смъртността обаче остава висока - към 3.4%
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР