Като казваме повече да, ставаме по-щастливи. Като отговаряме повече с

...
Като казваме повече да, ставаме по-щастливи. Като отговаряме повече с
Коментари Харесай

Двете думи, които определят успеха и щастието

Като споделяме повече „ да ”, ставаме по-щастливи. Като отговаряме повече с „ не ”, сме самодисциплинирани и реализираме повече триумфи. Това са двете думи, с чиято приложимост променяме курса на живота си. Толкова е просто.

Ето за какво.

„ Да ” основава повече благоприятни условия. Когато отговаряме утвърдително, караме нещата да се случват. Изследвания демонстрират, че вършенето на доста дребни положителни каузи, с които сме се съгласили да се заемем, е пътят към чувството за благополучие. Харченето за дребни покупки има огромни позитиви. Важното е да се правят дейности, да няма безучастност, умереност. Най-щастливи са хората, които непрестанно са заети, само че не се усещат претрупани със задания. Как да станем такива? Като се отзоваваме на новите благоприятни условия за задължения. Колкото повече удостоверяваме от тях, толкоз повече ще идват. Ще се усещаме по-полезни. Личната интензивност в няколко сфери с изключение на професионалната, изключително в такива, в които се включва социализиране с други хора, ни прави по-щастливи от всичко останало. Така, отговарянето с „ да ” на опциите основава нови благоприятни условия и ни прави по-големи късметлии. Когато остареем си спомняме повече хубавите резултати от случилото се, по-малко неприятните, и най-много си спомняме това, което сме създали, не което не сме.

За да имаме повече персонални триумфи обаче би трябвало да споделяме повече „ не ”. „ Разликата сред сполучливите и доста сполучливите хора е, че вторите споделят „ не ” на съвсем всичко ”, счита Уорън Бъфет. „ Не ” дава време на индивида да подобри уменията си. Тя отблъсква посредствеността и опитите за мултитанскинг. Успехът се състои в упорития труд, с който се гради майсторство. За този труд са нужни доста упорити часове. Поне 10 000, по формулата на Малкълм Гладуел. Който желае да е сполучлив експерт би трябвало да знае да споделя „ не ” на всичко останало, с цел да намира време да продължи да работи и да се упражнява. Само по този начин ще стане най-хубавият.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР