Като индикации в тези вече 4 седмици от изборите насам

...
Като индикации в тези вече 4 седмици от изборите насам
Коментари Харесай

Василев направи тънки сметки, има ли разпищолване

Като индикации в тези към този момент 4 седмици от изборите насам не съм огромен оптимист, че ще има държавно управление. Това разяснява съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев в " Лице в лице " след консултациите при президента Румен Радев.

На въпрос дали би се срещнал с водача на ГЕРБ Бойко Борисов той съобщи, че пред камери в Народното събрание би разговарял с всяка една от партиите по общи политики, за които да се търси болшинство.
-->
Ако втория мандат попадне при Политическа партия, Василев изясни, че математиката няма по какъв начин да излезе, само че ще създадат всичко допустимо и ще поемат отговорност. " Математиката не излиза, по този начин да се каже " Демократична България ", " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия, в случай че включим с 98 гласа, а 130 гласа вършат ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Без една една от тези 3 партии няма по какъв начин да бъде направено болшинство ", сподели Василев.

Той добави, че няма по какъв начин от Политическа партия да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ.

Според него обаче би трябвало да се положат старания, с цел да има постоянно държавно управление. " Основната отговорност е на спечелилия на изборите. Видяхме, че ГЕРБ въпреки всичко съумяха да образуват болшинство за избор на ръководител на Народното събрание. Не съм сигурен, че тактиката, която започнаха с тези контактни групи и така нататък ще даде резултат по простата причина, че когато се водят такива комплицирани договаряния е доста значимо те да се водят по политики и да се водят от хората, които могат да вземат решения ", добави той.

Василев разяснява и бюджета. " Може да се направи бюджет, който е изцяло осъществим, с разсъдък и със срещи. Финалният бюджетен недостиг по прогнозата на служебния кабинет ще бъде 3.4%. Така че няма по какъв начин да кажа разпищолване, някои огромни разноски и по този начин нататък. В момента служебният кабинет не е употребявал и стотинка от взетите заеми. Всичко седи в сметката на министерството на финансите в Българска народна банка, тъй като към момента сме на остатък. Имаме повече доходи, в сравнение с разноски. В момента в Българска народна банка има съвсем 13 милиарда лв. от заеми, от които ние ги оставихме 8 и половина. Това не е толкоз учудващо, защото част от дълга, който беше признат като част от бюджета, би трябвало да се употребяват за заплащанията по остарели задължения следващата година март и се вземат в този момент, защото лихвите би трябвало да са по-ниски, в сравнение с да отидат за 3 милиарда. Малко е заплащането, което би трябвало да създадем следващата година, а останалите средства най-вероятно ще се употребяват за финансиране на недостига по финансовата стратегия. Имаме финансова стратегия от 8 милиарда и половина ", изясни Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР