Като гражданка на Република България искам оставката на председателката на

...
Като гражданка на Република България искам оставката на председателката на
Коментари Харесай

Отровна мъгла

Като гражданка на Република България желая оставката на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

Питам какъв парламентарен протокол постановяваше тази жена, облечена в толкоз високо доверие и власт, да отива и да сервира венец пред паметника (кой разреши да бъде повдигнат?!) на по този начин наречените жертви на комунистическия режим? Тя, Караянчева, която упреква българския президент, че със справедливите си рецензии към политиката на държавното управление разделял нацията, в действителност с това си действие и показност по най-безцеремонен метод всява съмнение и ненавист сред българите. Скверни Народния съд, като демонстрира цялостната си непросветеност за неговия темперамент. По създание Народният съд не е български феномен, а плод на условията на съдружниците, спечелили във Втората международна война да бъдат осъдени фашистките нарушители. Особено в победена страна от Хитлеристката ос като България. Караянчева не желае да се съобрази с хода на историята. Тя показва своята персонална пристрастност явно. Вече няма да се учудя, в случай че я видя и в предните редици на Луков марш. Подозирам, че вездесъщият Александър Йорданов, труженик на определението за " алените отпадъци ", е изключително удовлетворен и би споделил: " Браво, колежке! " Нали се сещате защо я поздравява.

Кой избра и постави отпред на най-силния дирек в държавната уредба в нашата парламентарна република тази жена? Ходила ли е най-малко един път на паметника на починалите деца от село Ястребино? Коленичила ли е и положила ли е най-малко едно малко цвете в памет на угасналия им почтен живот? Чувала ли е по какъв начин те са се молили " чичкото " да не ги убива, само че са разстреляни от упор?

Неофашизмът в България пълзи като отровна мъгла, като дима от боклуците, и прониква на всички места, с цел да скрие слънцето. Забравихме ли хилядите починали антифашисти - Гео Милев, Йосиф Хербст, Вела Пискова, Никола Вапцаров, Цветан Спасов, петимата от РМС, Вела Пеева, доктор Върбан Генчев, дребния Митко Палаузов и още и още хиляди светли имена?

Събудете се, благи българи, и погледнете истината в очите. Тъжна истина. И в случай че не можете, или не желаете да извършите нещо друго, най-малко извикайте в един глас " Позор! " А скъпите ни депутати най-добре знаят по кое време, за какво и на кого да изискат оставката. Дано!

Петранка ДИМИТРОВА,
Велико Търново

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР