Като човек, който се занимава с пътна безопасност от години,

...
Като човек, който се занимава с пътна безопасност от години,
Коментари Харесай

Рали пилотът Димитър Илиев пусна видео анализ на трагедията на Струма

Като човек, който се занимава с пътна сигурност от години, автомобилният играч Димитър Илиев взема решение да направи опит: той се слага на мястото на водача на рейса от Република Северна Македония, който през вчерашния ден изгоря на Автомагистрала " Струма " и 45 души, измежду които 12 деца, изгубиха живота си. Оказва се, че значима осведомителна табела е счупена, а други елементи от сигнализацията са мощно амортизирани и на процедура не се виждат - изключително през нощта.

Той минава през целия път преди мястото на нещастието и разкрива куп пропуски в маркировката. Накрая стига до най-голямото си откритие - че знакът, указващ, че след завоя на автомагистралата, на 500 м следва отбивка със зона за отдих и чешма, го няма.

Той показва, че предупредителният знак е бил на мястото си край пътя през април, тъй като го открива в друго свое видео, което е правил за заплахите от каране при дъжд. Сега обаче той се оказва  захвърлен зад мантинелата, на мястото, където е трябвало да бъде.

" И никой от май до момента не е забелязал неговото неявяване, тъй като към този момент 18 часа след случая никой не приказва за това ", показва изумлението си автомобилният играч. 

Има доста фактори, които са се натрупали, изясни по-късно в  по БНТ Димитър Илиев. Това нещо аз го видях без даже да съм ходил на случая, единствено през интернет.

" Имаме доста проблеми, които не търпят въобще отсрочване, аз съм алармирал още от 2019 година Това са места, на които постоянно стават тежки произшествия и доста постоянно на тях има починали хора. Въпросът е, че няма воля това нещо да се оправи ", счита Илиев и прибавя:  " Аз ги назовавам клопки - клопки, на които всеки човек може да бъде измамен и да попадне в ПТП ". Хората живеят с чувството, че те са отговорни, че те не стават, че те са негодни, което не е по този начин, добави специалистът.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР