Като част от предложението си за набиране на средства за

...
Като част от предложението си за набиране на средства за
Коментари Харесай

Ще съкращава ли Илон Мъск работни места в Twitter?

Като част от предлагането си за набиране на средства за придобиване на Twitter, Илон Мъск явно е „ издигнал “ концепцията за редуциране на работни места в Twitter, сочи отчет на Bloomberg, представен от The Verge. Според The Washington Post макар че нищо не е решено, а самият Мъск е нямал достъп до непубличните финансови данни на Twitter по това време, в диалози с банките, той особено загатва съкращенията на работни места.

Все още има доста неясноти по отношение на това по какъв начин ще наподобява Twitter под собствеността на Мъск, в случай че приемем, че договорката за 44 милиарда $, оповестена в понеделник, бъде утвърдена. Досега най-хубавата индикация за това какво желае да прави с платформата идва от личните му думи в известие за пресата – че „ свободата на словото е основата на функционираща народна власт, а Twitter е цифровият градски площад, където се разискват въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството. Също по този начин желая да направя Twitter по-добър от всеки път, като подобря продукта с нови функционалности, като направя логаритмите с отворен код, с цел да повиша доверието, да победя спам ботовете и да удостоверя достоверността на всички хора. Twitter има голям капацитет – с неспокойствие чакам да работя с компанията и общността на потребителите, с цел да го отключа. “

Потенциалните съкращения на работни места не са били обществено обсъждани. Twitter не отговори незабавно на искане за коментар.

Публично Мъск уточни, че не се интересува от Twitter за парите. „ Това не е метод да се вършат пари “, сподели той на TED 2022 на 14 април. „ Моето мощно интуитивно чувство е, че съществуването на обществена платформа, на която има оптимално доверие и необятно приобщаваща, е извънредно значимо за бъдещето на цивилизацията. Изобщо не ме интересува стопанската система. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР