Като бъдещи президент и вицепрезидент на Република България, една от

...
Като бъдещи президент и вицепрезидент на Република България, една от
Коментари Харесай

Карадайъ даде знак в Столицата на толерантността

Като бъдещи президент и вицепрезидент на Република България, една от главните ни задачите е да работим за запазване и разпространение на историческото и културното завещание на страната ни. Религиозното многообразие е част от българското културно завещание. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи и претендент за президент Мустафа Карадайъ в Столицата на толерантността Кърджали. Той и претендентът за вицепрезидент Искра Михайлова посетиха първо новата джамия в града, а по-късно и централния храм „ Св. Георги Победоносец “.



В Кърджали, като Столица на толерантността, заслужава да бъдат видени и джамиите, и църквите. Те могат да станат притегателно място за европейските туристи, сподели още Карадайъ.



" Личностните борби, които политиците водят между тях, се трансформират в междуинституционална война, която води до политически рецесии, рецесии на държавността, рецесия на демокрацията в страната като цяло.Освен, че по този начин чертаят разграничителни линии, същите хора издигат и стени, като споделят „ в никакъв случай с тези, с тези.. “, а за какво? – нямат отговор ", уточни Мустафа Карадайъ, посещавайки новата джамия в Кърджали. Там той и Михайлова бяха посрещнати от районния мюфтия Басри Еминефенди, който им подари рамкирана фотография на религиозния храм.



Кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис персонално описа на Мустафа Карадайъ историята на построяването на джамията - знак на приемливост, съгласие и единение. Заедно с тях бяха претендентът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движение за права и свободи Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, евродепутатът Атидже Вели, регионалният ръководител на Движение за права и свободи - Ресми Мурад, общински ръководители, общински съветници, общински кметове, членове и симпатизанти на Движение за права и свободи.



" Освен, че издигат стени, те копаят и окопи, и водят окопна война – това е неприятното в политиката у нас през днешния ден. Дойде време да се приключи всичко това. Движение за права и свободи има за основа философията на заедността за правене на политика. Символ на всичко това е тук, в Кърджали ", сподели още Карадайъ.

Толерантността е плод на доста общи старания, подкрепете ни, гласувайте с номер 17, написа в персоналната си Facebook страница доктор инж. Хасан Азис!



В храма „ Св. Георги Победоносец “ в Кърджали Карадайъ и Михайлова бяха посрещнати от енорийския духовник отец Петър Гарена, който им подари икона на Богородица с Младенеца, и ги благослови за триумф по пътя към обединяването на нацията и връщането на държавността.

„ Да влезе човек в храм, значи да отвори душата си. Благодаря ви за това, че пазите разбирателството и уважението сред хората “, обърна си към свещеника Искра Михайлова



Посещението на джамия и черква и приемането на благословии и от двете места още веднъж ни припомня какъв брой труд е положен от почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган в основаването на топли, другарски, комшийски връзки сред другите етноси в България, написа Хасан Азис в персоналната си Facebook страница.



И добави: " Затова претендентите ни Карадайъ-Михайлова са въплъщение на тези 30-годишни старания и достижения.Продължаваме да градим народна власт, с номер 17! "

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР