Като атаки срещу парламентарната република определи случилото се днес в

...
Като атаки срещу парламентарната република определи случилото се днес в
Коментари Харесай

Петков изкара Божанков пред журналисти и нареди: чети до края за Радев, Възраждане и Митрофанова

Като офанзиви против парламентарната република дефинира случилото се през днешния ден в Народното събрание ръководителят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.
„ Възраждане “ приказват за външна интервенция, в този момент приказват и за предатели. Точно хората посочени от дипломат Митрофанова “,  съобщи депутатът от Политическа партия Явор Божанков и дочете декларацията си, която бе прекратена от депутати на „ Възраждане “ по-рано през днешния ден в пленарната зала.Брифингът в Народното събрание на ПП-ДБ бе след края на председателския съвет в Народно събрание, последвал закриването на пленарния ден поради скандал сред техни депутати и такива от „ Възраждане “.
Налице са офанзиви против парламентарната република, съобщи Кирил Петков. И цитира думи на „ Възраждане “, които споделили: като излязат на трибуната, ние ще ги свалим, ще ги унищожим до крайник, ще организираме прелом.
„ България е европейска страна, демократична страна. Ние ще сме поръчител, че без значение от провокациите тези аспекти от България ще останат. Ще работим България да има демократично, работещо, постоянно държавно управление “, добави съпредседателят на Политическа партия. И отхвърли да разяснява думите на президента от по-рано, само че увери, че ще създадат всичко допустимо да има постоянно държавно управление. „ Не чакам целувката сред Борисов и Петков да роди нещо друго, с изключение на омерзение, а то не води до доверие и устойчиви решения “, разяснява Румен Радев от Молдова преди срещата на върха на Европейската политическа общественост.
Явор Божанков, който по-рано стана причина за нажежаване на напрежението в Народното събрание дочете декларацията, която по този начин и не съумя да приключи от парламентарната естрада.
Божанков означи, че сред апелите на „ Възраждане “ и президента Румен Радев за връщане на втория мандат за сформиране на държавно управление има „ чудноват синхрон “. „ Хората, посочени от дипломат Митрофанова приказват за предатели. Говорят в синхрон с президента, който ни убеждава, че Русия ще завоюва тази война. Той се опълчи на поддръжка за Украйна против агресора “, нападна той и президента.
От думите му стана ясно, че има и други съперници на съставянето на кабинет – Движение за права и свободи заплашили ГЕРБ с повтаряне на събитията от 1997 година, а Има Такъв Народ желали президентска република, до момента в който близкият кръг на Радев не криел своите планове.
„ В офанзивата против втората политическа мощ се включиха службите, назначени от президента и прокуратурата, която от край време е политически състезател, включи се и служебният кабинет “, продължи той с декларацията си.
Кремълската агитация опитвала да дестабилизира страни в Европейски Съюз и НАТО, в тази тактика България била доста уязвима.
„ Лекарството против крайния популизъм не е да слезем на тяхното равнище, а да се усмихнем като си купуват кафе с евро и това следва “, съобщи Божанков.
Краят на речта му пък бе посрещнат с ръкопляскания от парламентарната група, която бе пристигнала за поддръжка по време на брифинга.
„ Опитваме се да не им отговаряме. Те приказват за ненавист и разделяне, ние приказваме за строителство, другарство и строеж. Говорим за обич “, сподели Манол Пейков по адрес на „ Възраждане “. И напомни, че хората на Костадин Костадинов първи почнали с декларация, призоваваща за протест. Редовно ме заграждат от „ Възраждане “ с хули, оплака се той. Сега излязъл, тъй като знаел, че е значимо Божанков да има съдружник и другар. Имало обаче ритници, удари в корема и драскотини в лицето.
„ Ние не се опасяваме. Това е неприемливо “, сподели той. „ Те бяха през днешния ден глутница. Поединично се държат като много естествени хора и даже реализираме известно съгласие “, добави Пейков.
Божанков оправда използването на термина „ меки китки “ с това, че пръв Костадин Костадинов бил употребявал тези думи по адрес на него, Манол Пейков и Искрен Митев във фейсбук. Той единствено го прибирал към изявленията му във фейсбук.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР