Като арогантно“ и нагло“ определи Делян Пеевски поведението на руската

...
Като арогантно“ и нагло“ определи Делян Пеевски поведението на руската
Коментари Харесай

Пеевски: Митрофанова се държи арогантно и нагло! Министър Цеков да заведе дело

Като „ надменно “ и „ безочливо “ дефинира Делян Пеевски държанието на съветската посланичка Елеонора Митрофанова през днешния ден при отварянето на Руската черква в София. И настоя районният министър Андрей Цеков да заведе дело за собствеността на храма.
„ Днес бяхме очевидци на надменно и безочливо държание от представител на непозната страна – съветския дипломат Митрофанова. Представител на непозната страна, който си разрешава да заключва и отключва християнски православен храм, да дава оценки на правовата страна и нейните държавни органи и да слага под въпрос способността на институциите да защитят ползите на българските жители, да назидава и разпорежда “, написа Пеевски в своя позиция, публикувана от пресцентъра на Движение за права и свободи.
„ Този имперски жанр на деяние е недопустим и призоваваме настоятелно министърът на районното развиване и благоустройството неотложно да заведе дело за собствеността на храма, защото има събрани безспорни доказателства за това, че църквата „ Св. Николай Мирликийски – Чудотворец “ е българска. Единствено като нападат по правосъден път претенциите на съветската страна към собствеността на църквата, българските институции ще защитят публичния интерес “, написа още водачът на придвижването в Народното събрание.
По-рано пред медиите в Народното събрание той предизвести, че „ демокрацията може да си отиде от про-Путин партии в България “. Добави и че е неприемливо представители на непознати страни да заключват български православни храмове.
„ В евроатлантическа България не може да се допусне вмешателства, които ощетяват хората и заплашват демокрацията “, разяснява още депутатът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР