Категоричен отпор на действията на Корнелия Нинова дадоха пловдивските социалисти

...
Категоричен отпор на действията на Корнелия Нинова дадоха пловдивските социалисти
Коментари Харесай

Пловдивски социалисти: Нинова иска да ликвидира БСП, партията върви към небитието

Категоричен отпор на дейностите на Корнелия Нинова дадоха пловдивските социалисти на градската конференция на Българска социалистическа партия, извършена през вчерашния ден в Дом „ Борис Христов “. „ С Нинова партията върви към небитието “, сподели в словото си Димитринка Вакрилова, някогашен общински консултант.  

Голямата конферентна зала беше претъпкана от делегати, определени авансово за форума  на районните събрания. „ Ръководството, организацията и конференцията са законни. Ние съблюдаваме устава и законите на страната “, съобщи Николай Радев. Известният математик, шеф на Английската гимназия и общински консултант няколко мандата ръководеше събранието ту строго като на изпит, ту с приятелски  смешки с другарите, оповестява „ Марица.бг “.

Делегатите уважиха с минута безмълвие умрелите социалисти и заедно изпяха химна, а краткотрайният ръководител на организацията доцент Ангел Иванов надари с букет цветя ветераните на партията, които работят безрезервно.

Димитринка Вакрилова напомни за решение 84 на Националния съвет и завземането на Голямата къща, като назова офанзивите на националното ръководство  невиждани и целящи да заличат организацията в Пловдив. „ Това се прави от користни подбуди на приятели в кавички. Наблюдаваме пречистване на партията от мислещи, дейни и потребни хора, тъй като явно Нинова желае да обезличи партията. Решение 84 е брутално тъпчене на Устава на Българска социалистическа партия “, отсече Вакрилова. Тя описа, че ключовете от кабинетите в постройката на ул. „ Кр. Пастухов “ бяха сменени незаконно, а преди да се организира конференцията, от централата са изпратили близо 500 емейла  с текст „ уредниците по регионите да не позволяват провеждането й “.  Писма били изпратени даже на хора, които са умряли и напуснали Българска социалистическа партия.  

Вакрилова насочи остри рецензии към „ хлъзгавата “ и нагаждаческа позиция на лидерката по отношение на решението за оръжие за Украйна. Подобно, хлъзгаво, ще се вземе от Българска социалистическа партия и за Северна Македония, предвижда Вакрилова. И с разтреперен глас попита: Ще позволим ли да се унищожи пловдивската партийна организация? “ Залата отвърна с мощно „ Не! “.

„ Подложени сме на нещо немислимо и нечувано в историята на Българска социалистическа партия. Довчера бяхме братя, в този момент сме врагове. Нека да не се не помни, че всяко разединение води до съсипия “, сподели младият социалист Никола Ванков, студент по медицина и един от първите доброволци в Коронавирус –отделението на УМБАЛ „ Св. Георги “.  

„ Нинова има за цел да ликвидира партията в Пловдив, само че моята партия не се продава и не се заменя с постове. Нека да създадем по този начин, че Българска социалистическа партия да я има най-малко още 130 години ", прикани Таня Николова, също от младежите в Българска социалистическа партия.

Протоколът от конференцията ще бъде изпратен до националното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР