Катастрофата на руския военен самолет може да има много по-сериозни

...
Катастрофата на руския военен самолет може да има много по-сериозни
Коментари Харесай

Нетаняху с двусмислени думи за инцидента с Ил-20, пак обвини ЮНЕСКО за антисемитизма

" Катастрофата на съветския боен аероплан може да има доста по-сериозни последствия ", съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху пред радиостанцията на израелското държавно управление " Кан ", съобщи Агенция " Фокус ".
Нетаняху не посочи какво тъкмо има поради, само че добави, че Израел ще продължи да се опълчва на усилването на военното наличие на Иран в Сирия и възнамерява да поддържа разговор с Москва. Припомняме, че Израел разяснява доста сбито случая, при който сирийската Противовъздушна отбрана смъкна съветски боен аероплан Ил-20. В няколко брифинга съветското министерство на защитата показа цялостна картина на своята позиция - че израелски F-16, част от група, нанесла удари в Латакия, е употребявал съветския аероплан като прикритие, безусловно " жив щит " от ракетна пукотевица.
Сподели с товите другари
Същевременно Бенямин Нетаняху съобщи, че е отхвърлил поканата на ЮНЕСКО за присъединяване в антисемитска конференция по време на визитата му в Ню Йорк. Причината за отхвърли е " грубите предубеждения " по отношение на неговата страна, написа БГНЕС.
Еврейската страна се отдръпна от Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета (ЮНЕСКО) през 2017 година и я упрекна в приемане на антиизраелски политики, като по този начин последва дейностите на Съединени американски щати.
" Докато аз поздравявам всички старания за битка с антисемитизма, взех решение да не вземам участие в тазседмичната конференция за антисемитизма, поради грубите предубеждения на уредниците против Израел ", съобщи Нетаняху в изказване изпратено от неговия офис. Той споделя още, че ЮНЕСКО " би трябвало да направи повече от това да бъде хазаин на конференция за антисемитизъм. Тя би трябвало да спре да го практикува. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР