КАТ вече ще издава шофьорска книжка само срещу удостоверение за

...
КАТ вече ще издава шофьорска книжка само срещу удостоверение за
Коментари Харесай

Вече ще издават шофьорска книжка срещу документ за завършен 10-и клас

КАТ към този момент ще издава шофьорска брошура единствено против уверение за приключен 10-и клас. Това следва от промени в наредбата за реда на издаване на документи. Изискването за приключен първи гимназиален клас (10-и клас) бе въведено в закона през предходната есен. Преди това минималното обучение бе главно, т.е. 8-и клас.

Едва в този момент обаче се трансформира и самата разпоредба. Въпросният набор от документи ще се изисква единствено при първо издаване на документа. Така в КАТ ще би трябвало да се носят здравно от персоналния доктор, копие от документ за курс по първа помощ, декларация, че нормалното местожителство на индивида не в друга страна от Европейски Съюз и че той няма задгранична брошура, както и документ за най-малко 10-и приключен клас. Документите от ДАИ за изкарани листовки и кормуване се ревизират служебно, написа в. " Сега ".

Новият ред за издаване на книжки обаче може да докара до комплициране. Правилата ще важат за всички, приключили по Закона за предучилищното и учебното обучение. Той бе признат през 2015 година и анулира остарелия Закон за националната култура, който бе в деяние от 1991 година

Новият закон бе обнародван в " Държавен вестник " на 8 октомври 2015 година, т.е. влезнал е в действие 3 дни по-късно. На процедура това значи, че документ за приключен 10-и клас ще се желае единствено за тези, приключили след есента на 2015 година За всички останали важат старите правила, т.е. условието за тях е да имат приключен най-малко 8-и клас.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР