Късо съединение в електрическата мрежа е предизвикало искрата, изпепелила хиляди

...
Късо съединение в електрическата мрежа е предизвикало искрата, изпепелила хиляди
Коментари Харесай

Късо съединение може да е предизвикало трагедията в Гърция

Късо съединяване в електрическата мрежа е провокирало искрата, изпепелила хиляди домове и лишила живота на 81 души в Гърция.

Това демонстрират първите резултати от следствието на огнената покруса.

По информация на управляващите в Гърция общо изпепелените къщи в страната ще са повече от 2500. В спешните щабове хората стават от ден на ден и повече. Там се раздават облекла и артикули от първа нужда.

Около 130 чиновници на армията и противопожарната работа не престават да търсят изчезналите, чийто брой е мъчно да се дефинира.

" Получихме десетки позвънявания, които оповестяват за изчезнали лица ", съобщи говорителката на пожарната Ставрула Малири, като добави, че измежду изчезналите може да има мъртви, а други може да са се върнали по домовете си без да са уведомили управляващите.

В изаявление пред " Скай ТВ “ кметът на Рафина съобщи, че смъртността може да се повиши до трицифрено число. Той сподели също, че 98% от Мати - градът, с множеството смъртни случаи - са унищожени, както и 50% от град Кокино Лиманаки.

Какво се знае до момента

От 187 души, в това число 23 деца, които са били ранени при пожарите, 60 възрастни остават в болница - 11 от тях в интензивно поделение, заяви Министерството на здравеопазването.

Създадени са описи и се следва прецизна организация. На място ще стартира изплащането и на първите компенсации за хората, чиито домове са напълно наранени от пожара.

Говорителят на държавното управление Димитрис Цанакопулос разгласи пакет от облекчаващи ограничения за жертвите на пожарите ,

в това число 5 000 евро за засегнатите фамилии и 6 000 евро за тези с повече от три деца. Засегнатите бизнес компании ще получат 8 000 евро.

Той разгласи и данъчни облекчения, като освобождението от налог върху имуществото на " ENFIA “ за притежатели, чиито 

Според Министерството на инфраструктурата и превоза повече от 200 къщи са изцяло унищожени. Служителите, изпратени до Рафина, Мати и Неос Вуцас до момента са ревизирали 720 домове и са открили, че 211 от тях са необитаеми. Други 234 къщи са съществено наранени и ще се нуждаят от ремонт.

Повече от 125 изгорени коли са били отстранени от екипите, с цел да освободят улиците на Мати.

Вчера стана ясно, и че 4 индивида са били задържани по обвиняване за палеж на изток от Атина. Заподозрените са на възраст сред 22 години и 26 години бяха задържани от членовете на гръцката полиция, малко откакто младежите са влезнали с щурм в една от към този момент евакуираните поради огненият пъкъл къщи. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР