Късно вечерта в неделя, по време на посещението си в

...
Късно вечерта в неделя, по време на посещението си в
Коментари Харесай

Напрежение в САЩ! Извънредна заповед на Байдън

Късно вечерта в неделя, по време на визитата си в Мексико Сити за 10-ата среща на върха на северноамериканските водачи, президентът Джо Байдън разгласи, че в щата Калифорния е налице изключително състояние. Той подреди федерална помощ в допълнение към напъните на страната и локалните управляващи за реагиране заради изключителните условия в следствие на тежките зимни стихии, наводнения и кални свлачища, почнали на 8 януари 2023 година и не престават, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на Белия дом.

Президентът упълномощава Министерството на вътрешната сигурност и Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA) да координират всички старания за оказване на помощ при бедствия, които имат за цел да облекчат усложненията и страданията, породени от изключителната обстановка на локалното население, и да дават подобаваща помощ за нужните незабавни ограничения за избавяне на човешки живот и отбрана на имуществото и публичното здраве и сигурност.
-->
По данни на портала poweroutage.us, в понеделник сутринта повече от 120 000 жилища в Калифорния са останали без ток.

Причината за всеобщото спиране на електрозахранването са мощните порои и бурните пориви напразно. Синоптиците предвиждат също приток на мокър въздух от тропическите региони на щата. В резултат на това в Калифорния може да се стигне до мощни порои и снеговалежи в планинските елементи, написа dariknews.bg. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР