Късно в четвъртък в гръцката православна църква, приютила разселени палестинци

...
Късно в четвъртък в гръцката православна църква, приютила разселени палестинци
Коментари Харесай

Експлозия избухна в гръцка църква в Газа, десетки са загинали и ранени

Късно в четвъртък в гръцката православна черква, приютила разселени палестинци е избухнала детонация, вследствие на която са починали и са ранени десетки хора, оповестиха управляващите в Газа.
Прочетете още
Мохамед Абу Селмия, общоприет шеф на болница " Шифа ", съобщи, че десетки са потърпевши в църквата " Свети Порфирий ", само че не може да уточни прецизен брой на жертвите, защото телата към момента са под руините.

Палестинските управляващи упрекнаха за гърмежа израелски въздушен удар - изказване, което не може да бъде без значение тествано.

Гръцката православна патриаршия на Йерусалим излезе с изказване, в което осъди нападението и съобщи, че " няма да изостави своя набожен и филантропичен дълг " да окаже помощ.

Един от оживелите съобщи пред катарската арабска телевизия " Ал Джазира ", че не е имало авансово предизвестие от израелските военни.

Кръстена на епископа на Газа /395 - 420 г./, църквата " Свети Порфирий " се намира в частта Ал-Зайтун в остарелия град на Газа. В дебелите му варовикови стени е вграден комплициран интериор с позлатени икони и таванни рисунки. През VII в. храмът е трансфорат в джамия, само че през XII в. по време на кръстоносните походи още веднъж се построява нова черква.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР