Къщата-музей Райна Княгиня“ в Панагюрище е най-посещаваният туристически обект според

...
Къщата-музей Райна Княгиня“ в Панагюрище е най-посещаваният туристически обект според
Коментари Харесай

Топ 20 на най-посещаваните туристически обекти в България

Къщата-музей „ Райна Княгиня “ в Панагюрище е най-посещаваният туристически обект съгласно потребителите на мобилното приложение „ iLoveBulgaria “ през предходната година. На второ място е Бачковският манастир, който обичайно е в „ топ 10 “ още от 2017 година, когато стартира да се прави класацията. А на трето място - паметникът „ Създатели на българската страна ” на Шуменското плато.
               

 

Публикуваната от интерактивния гид на България ранглиста е на база сканирания на QR кодове от сложени негови табелки на забележителности в страната - на стоте национални туристически обекта, както и на обекти на общини сътрудници на туристическия гид с мобилното му приложение. 

В класацията за 2022 година са включени общо 266 туристически забележителности в България. От тези в Шуменско на 17-о място е Шуменската цитадела, на 42-ро – Националният историко-археологически резерват „ Плиска “, на 51-во – Археологическият музей „ Велики Преслав “, а на 55-о – Томбул джамия в регионалния град. 

Националният историко-археологически резерват " Велики Преслав “ бе класиран на четвърто място в категорията " Изборът на българите “ в Годишните награди в туризма за 2022 година, организирани от отрасловото министерство.  Преславското златно богатство, номинирано за премия в категорията " Туристическа атракция/обект “, също зае четвърта позиция.

Вижте повече на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР