Къщата-музей на Пейо Яворов се обследва за скрити тежести и

...
Къщата-музей на Пейо Яворов се обследва за скрити тежести и
Коментари Харесай

Трима международни оценители казват колко струва къщата на Яворов

Къщата-музей на Пейо Яворов се обследва за скрити тежести и й се прави нова оценка. Това сподели пред БГНЕС зам.-кметът по културата на София Тодор Чобанов. Точно 104 години след гибелта на поета, нуждаещият се от сериозен ремонт парцел в центъра на София може да бъде продаден от ЧСИ.

Чобанов уточни, че общината се приготвя да придобие обекта посредством обществена обмен: „ Извършва се проучване за тежести и се прави нова оценка. Поискахме от трима интернационалните оценители оценка на парцела като стойност, с цел да бъдем сигурни, че това, което вършим дава отговор на публичния интерес”.

Според кмета на София Йорданка Фандъкова или общината, или страната би трябвало да придобие къщата, в която поетът и бунтовник Пейо Яворов e прекарал последните години от живота си.

Обявата за търга за къщата на Яворов бе оповестена на 11 октомври 2018 година, а парцелът, който се намира на ул. „ Г. С. Раковски “ в столицата, е оценен на стойност 1 628 758 лв.. От обявата стана ясно, че търгът би трябвало да завърши на 16 ноември т.г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР