Касапинът, отнел два живота в уличен скандал край дискотека Соло“

...
Касапинът, отнел два живота в уличен скандал край дискотека Соло“
Коментари Харесай

Как е избягал и къде се е крил двойният убиец от Соло

Касапинът, лишил два живота в махленски скандал край дискотека „ Соло “ – Илиян Тодоров, се е укривал от правораздаването 12 години с помощта на подправен съветски паспорт.

Той бил изцяло достоверен, публикуван на действителен човек в Москва, който го оповестил за загубен. Хора от службите настояват, че съветските паспорти са извънредно лесни за подправяне и граничните управляващи доста мъчно хващат фалшификацията, написа Флагман.

Според неофициална информация, Илиян Тодоров купува паспорта в Гърция, където влиза легално, откакто скандалната съдийка Румяна Ченалова го афишира за почтен на първа инстанция. За подправения паспорт Тодоров брои 50 000 евро.

Вече екипиран с нов документ за идентичност, Тодоров отпътува за Англия. Там остава, до момента в който Върховният съд удостоверява доживотната му присъда. Убиецът не демонстрира и грам разкайване. Той записва и изпраща до медиите три видеоклипа, в които твърди, че е почтен. Илиян има наглостта да упрекна роднините на починалите, че от лакомия за огромна кръвнина, са го нарочили.

Твърди се, че ГДБОП съумява да откри адреса на компютъра, от който клиповете са качени в интернет. Данните незабавно са изпратени в Англия, само че Тодоров в това време отпътува за Германия.

През 2017 година немски интернет уебсайт го включва в листата с 20-те най-издирвани убийци в Европа. В мнения под обявата близки на убитите Кирил Въжаров и Васил Александров засичат неизвестен консуматор, който се хвали, че познава Илиан и даже пуска негов колаж, лапнал голяма цигара с надпис на шапката си „ Гангстерски живот “.

Близки на жертвите му още веднъж алармират ГДБОП, само че този път антимафиотите не съумяват да локализират нарушителя.

Безметежният живот на Тодоров завършва с експлоадирането на войната в Украйна. След заканите от Кремъл, че могат да си отмъстят за поддръжката на Киев, немските служби стартират обширно да ревизират всички руснаци, които живеят в Германия, с цел да открият спящи съветски сътрудници.

Убеден, че подправените му документи няма да устоят на такава инспекция, Тодоров духва за Узбекистан. Изборът му е доста сполучлив, защото след началото на войната стотици хиляди руснаци бягат там, с цел да избегнат мобилизацията.

Животът в някогашната руска република очевидно не е допаднал на Тодоров, привикнал на лукса и удобствата в уредените европейски страни. Затова търсеният палач взема решение да се реалокира в Дубай. Купува си самолетен билет за Истанбул, където по непотвърдени данни е считал да се види с околните си, преди да отлети за емирството.

Властите в Узбекистан обаче осуетяват проектите му. Те се усъмняват във валидността на паспорта му, а щателната инспекция незабавно демонстрира, че той е подправен.

Прокуратурата в България към този момент е изпратила искане за изгонването му, като цялата документи е повече от 200 страници. Тодоров може да получи и до 5 години затвор поради подправения си паспорт от правораздаването в азиатската страна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР