Кървава ще е битката за кмет на Благоевград. 10 кандидати

...
Кървава ще е битката за кмет на Благоевград. 10 кандидати
Коментари Харесай

Кървава битка! 10 кандидати в родео за кмет на Благоевград

Кървава ще е борбата за кмет на Благоевград. 10 претенденти влизат в изборното родео.

Първи кандидатурата си разгласи някогашният кмет на Благоевград Румен Томов. Днес той публично удостовери в ефира на БНР новината, която от месец се върти в регионалния град.
-->
Томов влиза в надпреварата, повдигнат от предприемчив комитет и подсилен от партия " Български напредък ", дали други политически сили ще го припознаят като техния претендент към този момент е неразбираемо, само че е реалност, че Томов към този момент стартира предизборната си акция, показвайки интензивност в обществената мрежа, а към този момент и в медиите, съобщи struma.com.

Започва на чисто, откакто не съумя да довърши първия си мандат, поради позволено забравяне, да се заличи като търговец в регистъра. Нарушение, което му донесе доста главоболия и изгубени правосъдни каузи.

Кандидат за кмет ще бъде актуалният градоначалник Илко Стоянов, който излиза този път като самостоятелен. В първия си непълен управнически мандат, Стоянов бе претендент на Има Такъв Народ, и единственият им кмет в страната.

Българска социалистическа партия ще щурмуват с Венелин Трошанов, някогашен заместител кмет от екипа на Румен Томов. Част от социалистите обаче се ориентират към " Левицата ", откъдето също ще извадят претендент за кмет, само че към този момент нямат откроена ясна кандидатура. Същото се отнася и за Политическа партия ГЕРБ. Дали ще поддържат настоящия кмет Илко Стоянов, или ще вземат участие в изборите със лична кандидатура ще определи  социологическото изследване, което ще бъде  проведено  на територията на Благоевград.

От резултатите му ще зависи какво ще вършат от ГЕРБ -  ще повдигнат или поддържат претендента с най-голям % утвърждение. ГЕРБ обичайно вършат сходни изследвания, като част от предизборната им тактика и това е най-справедливият метод за оценка и пресяване на претендентите за кметския трон.

От ГЕРБ  за локалния избор се отделят съдружните им сътрудници Съюз на демократичните сили, които ще имат личен претендент. Спряга се името на здравната сестра Мария Гошева.

Политическа партия -ДБ към този момент ще излязат с единна кандидатура и тя е на юрист Методи Байкушев, номиниран от Политическа партия и за поста на регионален шеф.

Очаква се напълно скоро някогашният регионален шеф и някогашен заместител министър на Министерство на регионалното развитие Николай Шушков да удостовери, или отхвърли плъзналия слух за присъединяване му в политическото съревнование за общината.

Все още публично не е доказана и мълвата за връщането в играта на екскмета на Благоевград Атанас Камбитов, който спрягат като самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет Засега Камбитов нито отхвърля, нито потвръждава плъзналия слух.

В пространството се популяризират имената на още претенденти за поста. Бившият кмет на с. Дъбрава - Росен Георгиев, взел участие в съвсем всички локални избори в последно време ще се опитва на изборите дружно с различен някогашен кандидат-кмет  Ст. Делиов. За поста ще се борят още някогашният шеф на пощата Димитър Ирибозов, безконечната опозиционерка Злата Ризова, някогашният регионален шеф Валери Смиленов и ръководителят на общинския съвет Радослав Тасков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР