Картината на Ван Гог Сеячът“ беше залята със супа в

...
Картината на Ван Гог Сеячът“ беше залята със супа в
Коментари Харесай

Какво е виновен Ван Гог за глобалното затопляне?

Картината на Ван Гог „ Сеячът “ беше залята със чорба в Рим, заяви Ройтерс. Италиански климатични деятели от придвижването „ Последно потомство “ хвърлиха грахова чорба по платното, а след това се залепиха за стената на галерията.

Нападението над картината беше осъществено от четири девойки, които крещяха лозунги против световното стопляне и изкопаемите горива. „ Тези акции би трябвало бъдат по всички страници и по всички канали, както и в политическия дневен ред. Засега обаче се дефинират като скандални “, се споделя в изказване на придвижването.
-->
Представители на близо 200 страни ще се съберат в Египет през идната седмица за климатична конференция на Организация на обединените нации. Целта е да се одобряват решения, които да ускорят дейностите против световното стопляне.

„ Сеячът “ на Ван Гог е част от галерия в историческия „ Палацо Бонапарте “ в центъра на Рим. Платното е благосъстоятелност на холандския музей „ Крьолер-Мюлер “ и е предпазено от стъкло. Няма вреди по картината, сподели Камила Талфани, представител на уредниците на изложбата.

Това е поредна офанзива на екоактивисти срешу шедьоври на изобразителното изкуство в опита им да привлекат вниманието на медиите и обществото.През миналите седмици ековандали нападнаха " Слънчогледите " на Ван Гог в Лондон, " Купа сено " на Клод Моне в Потсдам, " Момичето с перлена обица " на Вермеер в Кралската изложба в Хага.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР