Карнавалът във Венеция приключи, а с това лъсна и грозната

...
Карнавалът във Венеция приключи, а с това лъсна и грозната
Коментари Харесай

Гондолите във Венеция заседнаха в невиждана суша

Карнавалът във Венеция завърши, а с това лъсна и грозната истина за невижданата суша в града на гондолите. Някои от по-малките каналите съвсем пресъхнаха и са затворени за воден трафик. След отдръпването на потоците хиляди туристи, градът остана съвсем на изсъхнало, а управляващите търсят решение на безводието в целия регион.



Миналата година страните, където са ситуирани Алпите, изпаднаха в необикновената обстановка на суша, откакто през зимата паднаха едвам половината количества сняг, който всекидневно пада от декември до април. Според учените, това ще бъде наклонност през идните години и Европа ще страда от ден на ден от суши. 

Венеция нормално се бори с наводнения, известни като Aqua Alta, което е също толкоз занимателно туристическо преживяване, само че противоположното - лодките, опрени на дъното на каналите са тъжна панорама. Освен това пресъхването на каналите оставя без работа огромна част от гондолиерите, които имат систематизиране на маршрутите за водни таксита. 

Властите изясняват, че тазгодишната суша се дължи на няколко фактора: на неналичието на дъждове и снегове, на смяна на морските течения и на въздействието на Луната, която също се отразява на приливите и отливите. Река По е най-дългата река в Италия и извира от Алпите в Северна Италия, а в този момент има 61 % по-малко води от естественото за тази част от годината. 

Миналият юли Италия пострада от най-сериозните суши от 70 години насам като някои провинции оповестиха изключително състояние. То засегна до 1/3 от земеделските продукции на производителите на селскостопански култури. 

Климатичните специалисти афишират, че Италия и Европа се намират в недостиг на вода от 2020 г. насам, а с цел да вървят процесите по остарелия метод, са нужни превалявания от най-малко 500 мм в продължение на 50 дни годишно. 



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР