Карлово. . В навечерието на 1-ви ноември вицепрезидентът на Република

...
Карлово. . В навечерието на 1-ви ноември вицепрезидентът на Република
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви стартирането на патриотична кампания от Карлово

Карлово. . В навечерието на 1-ви ноември вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова бе посрещната в Карлово от кмета на община Карлово доктор Емил Кабаиванов и неговия екип. Йотова прегледа първо вилата и Щампата на най-големите донори братята Евлогий и Христо Георгиеви, които те завещават на карловци. След това тя разгласи и стартирането на патриотична акция, която цели възобновяване на знакови архитектурни обекти. Това оповестиха от пресцентъра на Община Карлово .
“Кампанията няма да бъде еднократна, а ще бъде акция, ориентирана към съхраняването на българската памет, на паметта на хората, които с горделивост и с право назоваваме национални будители. Хората, които направиха по този начин, че да оформят българската нация и помогнаха за възобновяване на българската държавност. ” – сподели кмета доктор Емил Кабаиванов на проведена конференция.
Вицепрезидентът акцентира, че е избрала тъкмо Карлово, с цел да разгласи новата самодейност, която се споделя “Българската памет за будителите ”, тъй като точно тук в Подбалкана е основана българската нация и нематериалност. “Едно от нещата, които би трябвало да бъдат съхранени за идните генерации са местата, където основателите на българската история и наши духовни герои са родени, където са работили и където нещо са оставили – душата си и делата си... Тази акция цели двата парцела на братята Евлогий и Христо Георгиеви да бъдат реконструирани... ” – сподели още госпожа Йотова.
Илияна Йотова посети също професионалната гимназия в Карлово “Братя Евлогий и Христо Георгиеви ”, където взе присъединяване в тържествена стратегия “Будители ”, проведена от клуб “Родолюбие ”. След това бе формален посетител на концерт-спектакъл на СУ “Васил Левски ”, отдаден на 130-годишнина от основаването му.
На конференцията с вицепрезидента в Карлово участваха: народните представители Веска Ненчева и Теодора Халачева, заместник-кметовете на община Карлово – Антон Минев и Стойо Карагенски, основният проектант на община Карлово – Димитър Ахрянов, шефът на Български научен колеж “Васил Левски ” в гр. Кишинев, Молдова – Наталия Ярославская и шефът на българското учебно заведение “Св. Св. Кирил и Методий ” в Истанбул, Турция – Невин Дадаудова.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР