Карлос Насар се поклони пред българската публика, след като спечели

...
Карлос Насар се поклони пред българската публика, след като спечели
Коментари Харесай

Шампионът Карлос Насар с поклон пред българите: Тази титла е българска – за всички вас

Карлос Насар се поклони пред българската аудитория, откакто завоюва безапелационно европейската купа в категория до 89 кг при мъжете на състезание по повдигане на тежести в София.
„ Тази купа е българска – за всички вас. Благодаря на всеки, който пристигна да ме почете в залата залата. Титлата е за всички българи. Вие вдигахте тези тежести. Аз съм горделив българин и ще не преставам да го потвърждавам. Обичам ви “, съобщи Карлос Насар пред екзалтираните почитатели в „ Арена София “, още до момента в който стоеше на стълбичката за №1 секунди след края на церемонията по награждаването, предава 24 часа.
А по-късно направи реверанс към всяка част от залата. Карлос „ взриви “ публиката още с излизането си на подиума за представянето на състезателите, появявайки се в стилна българска носия.
Насар победи с дуел от 391 кг, като сграбчи и златните медали в двете придвижвания. В изхвърлянето 19-годишният българин го направи и с нов международен връх за юноши – 176 кг. В изтласкването завоюва с 215 кг от втори опит, а до трети, за който бе декларирал 224 кг, не се стигна.
„ Можеше и по-добре, само че заради крампа в крайници взех решение да не ходя на третия си опит в изтласкването. Определено има още капацитет, който може да бъде разпрострат. Това, че залата се изпълни, беше същинската победа. Затова бях по този начин зареден и деятелен от самото начало, макар болежките. Това е същинската победа за България. Че толкоз доста хора пристигнаха да гледат българска европейска купа. Това съревнование ми стана обичано с помощта на почитателите. Усещането е ужасно. Публиката пя дружно с мен и това трябваше да се случи за българския народ “, сподели съобщи Насар.
Карлос разгласи и упоритостите си за 2024 година: „ Да вземам участие на всички надпревари и на всички места – златни медали. Не стопираме тренировки. Дори другата седмица още веднъж съм на съревнование. Не съм не запомнил задачата си, а точно – Олимпийските игри в Париж. И ще я пъдя до дъно. “
През последните дни Карлос имаше здравословни проблеми и висока температура. „ Днес нямах температура, само че бях обезводнен, което аргументи крампа при втория ми опит в изтласкването “, изясни той.
Въпреки това при надлъгването при последните опити той даде поръчката от 224 кг, което щеше да е нов международен връх в изтласкването.
Това предизвика главният му противник Антонино Пицолато (Италия) да скочи от оказалите се тежки за втория му опит 215 на 222 кг, които щяха да му донесат купата, само че се провали на тази невъзможна тежест.
„ Заявката на италианеца не ме тормози. Даже мислех да му покажа по какъв начин става работата, само че се отхвърлих. Ако се беше наложило обаче, имам вяра, че щях да се оправя “, приключи Карлос Насар.
Пицолато взе сребърния орден с дуел от 380 кг. Бронзът е за Марин Робу от Молдова с 378.
Титлата на Насар е общо четвърта за България на Европейското състезание в София. Преди това победиха Ангел Русев (кат. до 55 кг), Габриел Маринов (кат. до 61 кг) и Божидар Андреев (до 73 кг). Иван Димов завоюва сребърен орден в кат. до 61 кг., а Джан Зарков – бронз до 55 кг.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР