Карлос Алкарас нямаше никакви затруднения да подпечата класирането си за

...
Карлос Алкарас нямаше никакви затруднения да подпечата класирането си за
Коментари Харесай

В първия си мач срещу по-млад тенисист от самия него: Алкарас спря световния №140 в Мелбърн

Карлос Алкарас нямаше никакви усложнения да подпечата класирането си за втората седмица на тазгодишния Аустрелиън Оупън, откакто противникът му се отхвърли с травма прибързано в хода на срещата. Самият конфликт за испанеца се явяваше неговият 201-ви мач в кариерата, като за дебютен път Карлитос се изправи против по-млад от себе си тенисист, а точно 18-годишния Ючен Шанг, само че упованията за борба на идната генерация не се оправдаха и младежът се отхвърли при резултат 6:1 6:1 2:0 в интерес на любимеца.

По този метод двукратният " мейджър " първенец и втори подложен в схемата се класира за осминафиналната фаза в Мелбърн, където му следва да премери сили с Миомир Кецманович, който по-рано през днешния ден отстрани Томи Пол.

Още през цялото време на дуела двамата състезатели на бъдещото се стремяха да са оптимално нападателни в дейностите си, като това надалеч не се оказа формулата на триумфа за китаеца, чиито неточности се трупаха ежеминутно, до момента в който Алкарас остана стабилен в този параграф и мощно подкрепят от съперника, осъществя пробив още преди първата отмора за мача. Оттам насетне испанецът пое напълно надзор върху събитията на корта и стартира канонадата си от офанзиви, пред която международният номер 140 не устоя и се пропука на още два пъти при лично подаване, и любимецът записа откриващия сет на сметката си.

Втората част се оказа на процедура аналогична на всичко забелязано до момента в срещата, откакто неточностите на името на Шанг продължиха все по този начин да се усилват и той очевидно нямаше с какво да затрудни втория подложен. Същевременно двукратният притежател на титли от Големия шлем организираше съвсем всяка от офанзивните си акции изцяло безпроблемно, като разликата в класите, както и във физическата подготовка от ден на ден се забелязваше, при което Карлитос реализира поредно два скоростни пробива, с цел да удвои водачеството си в дуела.

Впоследствие още на старта на третия сет проблемите от физическо естество за международния номер 140 доближиха привидно своята връхна точка и той, таман инкасирал ранен брейк, избра да не се претрупва ненужно, усложнявайки положението си, като се отхвърли и изпрати Алкарас напред към осминафиналите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР