Каре от улици в район Северен“ започват да функционират като

...
Каре от улици в район Северен“ започват да функционират като
Коментари Харесай

Няколко улици в район „Северен“ на Пловдив започват да функционират като „Синя зона“

Каре от улици в регион „ Северен “ стартират да действат като зони за платено паркиране.

Това заяви заместник-кметът Тодор Чонов. Указващите знаци към този момент са сложени на ул. „ Средец “ от ул. „ Оборище “ до „ Карловска “ и „ Полк. Сава Муткуров “ от „ Победа “ до „ Средец “.

„ Зоната попада и е призната в Генералния проект за организация на придвижването за платено паркиране. Ние изчакахме ремонтът на улиците по Водния план да завърши и в този момент „ Синята зона “ действително ще стартира на действа “, изясни Тодор Чонов.

До 20 февруари е гратисният интервал, в който жителите няма да бъдат глобени и ще могат да подават заявление до Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ за приемане на ваучър, който дава опция на живущите в региона да паркират в рамките на „ Синя зона “. Съгласно наредбата цената за издаването му е в размер на 150 лв. на година.

Заместник-кметът Чонов напомни, че в края на предходната година Община Пловдив вкара еднопосочно придвижване на пътните транспортни средства по бул. „ Марица-север “ в сектора от ул. „ Карловска “ до „ Златна Панега “, както и по вътрешните улици в карето сред ул. „ Победа “, „ Сава Муткуров “, „ Златна Панега “ и бул. „ Марица-север “.

Допълнително на ул. „ Иван Вазов “, където до скоро пътното платно беше заградено, против един от складовете към този момент е подложен паркомат за платено паркиране.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР