Каре млади политици сядат за първи път на депутатските банки

...
Каре млади политици сядат за първи път на депутатските банки
Коментари Харесай

Новите остриета на ДПС

Каре млади политици сядат за първи път на депутатските банки в Народното събрание в редиците на Движение за права и свободи, с цел да потвърдят за следващ път, че младостта и мъдростта вървят ръка за ръка, а политиката на приемствеността е запазена марка за Движението, което сподели, че е в забележителна форма на изборите, спечелвайки третото място и 34 места депутатски места.Те са млади, образовани, ученици на младежката организация на Движение за права и свободи. Амбициозни, профи и доста упорити. С ентусиазма си заразиха младите към тях и по този начин разшириха политическата карта на Движение за права и свободи.

Две хубавици влизат в Народното събрание - Фатме Рамадан и Небие Кабак. Фатме е огромната горделивост на Движението в Бургас, спечелвайки третия му мандат. Небие е единственият народен представител от Пазарджик и първият от Сърница. 24-годишната Небие е и вторият най-млад народен представител в новия парламент. Една година по-малък от нея е единствено студентът по медицина Милко Пенев от " Продължаваме промяната ".В групата на " 20-годишните " парламентаристи към този момент е и един от любимците на болничното заведение в Габрово - Юсеин Вейселов (27 г.), лидер на листата от Севлиево. Регион, в който Движението не съумя да вземе мандат на последните 2 избора. Движение за права и свободи си връща и представителството в Перник с младия финансист Александър Несторов (32 г).Кои са четирите нови остриета на Движение за права и свободи?Небие Кабак бе оповестена за определена с решение на ЦИК, откакто лидерът на листата Йордан Цонев стана народен представител от Велико Търново, а Сюлейман Кичиков и Осман Мурадов се отхвърлиха от Народното събрание. Досега тя отговаряше за плановете с национално и европейско финансиране в община Сърница. Има редица приключени планове, които преобразиха една от най-младите ни общини. Завършила е УНСС с магистърска степен, а в този момент продължава в същото висше учебно заведение с докторантура.38-годишната Фатме Рамадан има солидно обучение и дълга политическа кариера зад тила си в Бургас.Родена е в Руен, израснала е в с. Каравельово в непретенциозно семейство. Омъжена, с едно дете.  Завършила е Техникума по индустриална химия (сега Професионална гимназия по химични технологии " Акад. Н. Д. Зелинский " ), а след това и университета " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас. Придобива бакалавърска степен по екология, а магистратура приключва и по интернационален бизнес. В редиците на Движение за права и свободи влиза още по време на студентските си години и става част от младежката организация.

Учи в Българското учебно заведение за политика " Димитър Паница " и в Летен университет по народна власт към Съвета на Европа в Страсбург. Работила е както в частния, по този начин и в държавния бранш. Била е началник на лаборатория в " Черноморски солници " АД, старши специалист в Общинската работа Земеделие-Руен. Била е общински консултант в ОбС-Руен, оглавявала е Бюджетната комисия. В момента е преподавател по биология и химия в Бургас.Юсеин Вейселов е от с. Петко Славейков, община Севлиево. Завършва медицинския факултет  в Стара Загора, където влиза в редиците на младежкото Движение за права и свободи. Постъпва на работа в болничното заведение в Габрово, а по-късно става и Общински ръководител на младежкото Движение за права и свободи в Севлиево.Александър Нecтoрoв e диплoмирaн бaкaлaвър пo финaнcи oт прecтижнo виcшe учeбнo зaвeдeниe в Лoндoн, Вeликoбритaния. Прoдължава oбрaзoвaниeтo cи кaтo зaвършвa " Прaвo " и мaгиcтрaтурa " Прoтивoдeйcтвиe нa кoрупциятa " в Бългaрия. Като приоритет той слага чистия въздух, вода и сила, достъп до водоснабдяване и обективна цена, както и битката с корупцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР