Кърджалийското село Черноочене осъмна тази сутрин с разхвърляни в центъра

...
Кърджалийското село Черноочене осъмна тази сутрин с разхвърляни в центъра
Коментари Харесай

Погром в Черноочене! Мъст за власт!

Кърджалийското село Черноочене осъмна тази заран с разхвърляни в центъра над 100 автомобилни гуми, подпалени контейнери за отпадък и нарязани гуми на четири учебни рейса. Счупени са стъклата на кметствата в три села в общината. Заради неналичието на транспорт нямаше занятия в четири образователни заведения.

Централната улица на общинския център Черноочене беше блокирана от разхвърлените гуми. Най-много са струпани пред изборната комисия. Местните хора считат, че е бил изработен опит постройката да бъде запалена дружно с изборните бумаги. Потрошени били стъклата на доста кметства в общината.

Спечелилият кметски мандат в Черноочене Айдън Осман дефинира случилото се като политически акт като възмездие от загубата на изборите и упрекна за това ГЕРБ. "Тотален разгром е това и организацията е доста сериозна. Ние ги знаем. Буквално можем да кажем, че това са децата на претендентите, които не съумяха ", сподели той

"Направен е опит да се подпали постройката на Общинската изборна комисия. Палени са гуми, трошени са стъкла. Унищожено и имущество на БТК и EVN. Три селски кметства са станали жертва на погрома - Дядовско, Минзухар, Житница ", описа той.

Айдън Осман, който завоюва нов мандат като кмет на общината, упорства да бъдат тествани хора от екипа на Ниязи Бекир, който беше претендент за кмет на ГЕРБ. Той отхвърли слуховете, че децата му са взели участие в погрома.

Опонентът му Ниязи Раиф изрично отхвърли обвиняванията. Казва, че в нощта на погрома той и огромният му наследник си били вкъщи: "Как да го дефинира. Някой го е направил от тях. Защо не питате него, персонално него, неговият наследник дали си е бил у дома. Може и той да го е направил. Защо не ".

Прокуратурата към този момент е почнало досъдебно произвеждане за заличаване на общинска благосъстоятелност. Проверяват се записи на охранителните камери. Полицията към този момент отхвърля версията за политически подбуди.

Иззети са записите от камери от обекти в центъра на Черноочене.

Камерите на Общинска администрация са снимали вандалите, които са били с качулки. Те са вилнели сред 3.00 и 4.00 часа.

На оглед в Черноочене е регионалният шеф на полицията в Кърджали старши комисар Атанас Илков. Той съобщи, че полицията работи за разкриването на причинителите на престъпното действие. "Не бих правил заключения за политически колорит. Тук става дума за престъпно закононарушение ", уточни той.

Ангажиран е целият полицейски запас по определяне на причинителите.

В Черноочене е и ръководителят на Окръжна прокуратура Желязко Стефанов.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прикани проверяващите да си свършат умело работата, с цел да се избегне напрежение в Черноочене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР